30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Cirav bürokrasiden şikayetçi

Trabzon Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Başkanı Mehmet Cirav, KOBİ’lerin borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili düzenlemenin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hedeflenen sonuçlara ulaşılamadığını söyledi.

Cirav, kamuoyunda Anadolu Yaklaşımı olarak adlandırılan ve KOBİ’lerin 31 Ekim 2006 tarihi itibariyle bankalar ve diğer finans kuruluşlarına olan borçlarının yeniden yapılandırılmasını içeren 5569 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemenin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçtiğini ancak yasala hedeflenen sonuçlara ulaşmada sıkıntılar yaşandığını kaydetti.

Yasanın öncüleri arasında yer alan dönemin Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı olan Zafer Çağlayan’ın bugün Sanayi ve Ticaret Bakanı olduğunu hatırlatan Cirav, “Çağlayan, bu yasanın mimarıydı denilebilir. Çağlayan’ın bugün sektörle ilgili en üst düzeydeki bir sorumluluk makamında bulunması bizler için şanstır. Bu şansı iyi değerlendirmek zorundayız” dedi.

Yasanın uygulamasının bürokratik engeller yüzünden oldukça ağır işlediğinden şikayet eden Mehmet Cirav, şunları kaydetti: “Yasayla 250’den az veya 25 milyon YTL’nin altında ciro ve işletme büyüklüğüne sahip KOBİ’lere, kredi borçlarının vadesinin uzatılması, kredilerin yenilenmesi, faiz indirimi veya borcun tamamen silinmesi ile borcun alacaklının iştirakine çevrilmesi gibi kolaylıklar sağlandı. Ancak bu sürecin işlemesi oldukça yavaş olmaktadır. Bunun için Bakan Çağlayan’a gerekli raporları gönderdik. Yasayla belirlenen çerçevede borçların yeniden yapılandırılmasının hızlandırılmasını bekliyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 18:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?