3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Çırpınan Karadeniz kadını

Trabzon Valiliği, Karadeniz kadınının ağır işlerde çalıştırılarak ezilen, hor görülen imajını ortadan kaldırmak için çalışma başlatıyor. 

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, kadınların yörede ağır işlerde çalıştırılmaması için çalışma başlatacaklarını söyledi. Karadeniz kadınının hak ettiği değeri alması gerektiğini ifade eden Vali Yavuzdemir, "Her işin başı eğitim. Öncelikle işe eğitimle başlayacağız. Kadınların ağır işlerde çalıştırılmaması için çalışma yapacağız. Ancak bunu yıkmak biraz zaman alacak. Çünkü geçmişten bugüne gelen bir durum söz konusu. Kadın örgütlerine de bu çalışmada büyük görevler düşüyor" dedi. 

Bu kapsamda ilçe kaymakamlarıyla önümüzdeki günlerde biraraya geleceklerini belirten Vali Yavuzdemir, "Bu çalışmada köylerdeki öğretmenlere, imamlara ve muhtarlara büyük görevler düşüyor. Tüm uyarılarımıza rağmen kadınları ağır işlerde çalıştıranlara da para cezası vereceğiz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 09:40:31
Güncelleme :20 Aralık 2006 Çarşamba 10:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
küçükhanım bilgili IP: 88.230.193.xxx Tarih : 20.12.2006 18:56:43
sayın valimizin karadeniz kadınına hakettiği değeri verme çalışmalarından ötürü kutlarım,ayrıca çok teşekkür ederim.bence bu projede geç bile kalınmış.kadınlarımız fazylasıyla yıpranmış.akşama kadar bağda bahçede çalışıp çırpınıyoakşama eve gelip bu üzerine birde dayak yiyor.daha sonrada kendisinden hizmet bekleniyor.kısacası kadınlarımız eşşek muamelesi görüyorlar.çok affedersiniz.ben de bir bayan olarak üzerime düşeni yapmak isterim.teşekkür ederim.