5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Çoban'dan başörtüsü açıklaması

AK Parti Trabzon Belediye Meclisi Üyesi Saadet Çoban, hem adaylığı sürecinde hem de daha sonra hakkında medyada çıkan haberlerin asılsız olduğunu ileri sürerek bu yöndeki haberlerin partisini yıpratmak amacını taşıdığını söyledi.


29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti’den Trabzon Belediye Meclisi üyeliğine seçilen ve ilk Meclis toplantısına başörtüsünü çıkararak katılan Saadet Çoban, toplantının ardından medyada yer alan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.


Meclis toplantısının ardından, bir sonraki toplantıya başörtülü olarak katılmak istediği şeklinde medyada yer alan haberlerin kendi beyanı olmadığını ve gerçeği yansıtmadığını belirten Saadet Çoban, adaylığı sürecinde AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta ile aralarında başörtüsü pazarlığı yapıldığı şeklindeki haberlerin de tamamen asılsız olduğunu ileri sürdü.


Kendisiyle ilgili haberlerin partisini yıpratma amacı taşıdığını iddia eden Çoban, “Ben ve başörtüm hiç de arzu etmediğim şekilde medyanın gündemine taşındık. Ben başörtüsünün din ve vicdan özgürlüğünün gereği olduğuna inanıyorum. Yaşantım boyunca özellikle üniversite yıllarımda, başörtüsünün mücadelesini vermiş bir birey olarak beni bu konuda duyarsız gibi göstermeye çalışmak, bana yapılabilecek en büyük haksızlıktır” dedi.


“Başörtüsü sorunu, Türkiye’nin bir gerçeğidir” diyen Çoban, açıklamasını şöyle sürdürdü:


“Maalesef Türkiye’nin dinamikleri açısından çözümü son derece zordur. Başörtüsü, öncelikle benim kişisel tercihimdir. Bu tercihim doğrultusunda yaşantımı sürdürmekteyim. Çok istememe rağmen avukatlık mesleğimi başörtülü olarak icra edememekteyim. Kadınların gerek çalışma hayatında gerekse siyasette var olmasına inandığım için AK Parti’den belediye meclis üyeliğine aday oldum. Adaylığım sürecinde de avukatlık mesleğini bizzat icra ettiğimi kamuoyuna deklare ettim.

Seçimlerin ardından ilk meclis toplantısına başörtüsüz olarak katıldım. Çünkü Belediye Meclisinde yaşanabilecek bir başörtüsü tartışmasının Trabzon’a yapacağımız hizmetlerin önüne geçip onları gölgelemesini istemedim. Fakat benim iyi niyetli olarak kişisel tercihimi kullanmak suretiyle almış olduğum bu karar, bazı kesimler tarafından bilinçli olarak siyasi bir hesaplaşmaya dönüştürüldü.”


Bundan sonra da Belediye Meclisi üyeliği görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını vurgulayan Saadet Çoban, “Şimdiye kadar almış olduğumu bütün kararları hür irademle aldım. Hiç kimsenin, hiçbir yayın organının dayatması ile hareket edecek değilim. Şu ana kadar konuyla alakalı olarak hiçbir basın yayın organına açıklamada bulunmadım, demeç vermedim. Bundan sonra da belediye meclis üyeliği görevimi en iyi şekilde yerine getiremeye çalışacağım” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:58:05
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 17:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?