2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Çocuk tiyatrosu festivali başladı

Trabzon Belediyesi ile TOBAV’ın ortaklaşa olarak düzenledikleri 1. Çocuk Tiyatrosu Festivali başladı.

Atatürk alanında İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festival törenlerinde konuşan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, kültür ve sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirterek, "Temel hedefimiz, bir yaşam biçimi olan ve insanların yaşantısını sahneye koyan, kültürümüzün çok önemli parçası olan tiyatromuzu gençlere ve çocuklara sevdirmektir. Daha da önemlisi çocuklara yönelik böyle bir festivali çocuk bayramıyla bütünleştirip gerçekleştirmektir. Biz belediye olarak bütün sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak, paneller, şenlikler, festivaller düzenliyoruz. Bu festivalimizi de TOBAV ile işbirliği sonucu gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu festivali daha da geliştireceğiz" dedi.

Çok sayıda vatandaşların katıldığı törenlerde daha sonra çeşitli okul öğrencilerinin gösterileri izleyenleri büyüledi. Dört gün sürecek çocuk tiyatrosu festivalinde ilk olarak Samsun Seyir tiyatrosu tarafından "Varyemez Amca" adlı oyun sahnelendi.

Festivalin ikinci ve üçüncü gününde Ordu Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından "Tembel Karınca Cici" adlı oyun, dördüncü ve son günde de TOBAV Çocuk ve Gençlik tiyatrosu tarafından "Harikalar Mutfağı" adlı oyun sahnelenecek. Oyunlar Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Bütün okul öğrencileri oyunları ücretsiz olarak izleyebilecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 15:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?