5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Colman'dan mesaj var

GUSTAVO COLMAN'DAN MESAJ VAR

Trabzonspor'un Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman, futbolda her şeyin mümkün olduğunu vurgulayarak, tabloya bakarak kimsenin karamsarlığa kapılmaması gerektiğini söyledi. Colman, ligin ikinci yarısında Avrupa Kupalarını ve Şampiyonluğu tekrar zorlayacak potansiyellerinin bulunduğu belirtti.

Galatasaray maçının yüksek bir ritimde oynandığını belirten Colman, "2-0 geriye düştük ama direncimizi hiç kaybetmedik. İlk yarının son dakikalarında farkı bire indirince iyiden iyiye oyuna döndük. İkinci yarının başında benim attığım golle de eşitlik sağlandık. Bu gol sonrası maçı kazanacağımıza dair olan inancımız müthiş bir derecede arttı. Herkesin gördüğü gibi o andan itibaren oyunun iki kırılma noktası vardı. İlki Serkan'ın kaçırdığı gol, ikincisi ise yine Serkan'a yapılan müdahale ve çalınmayan penaltı. Bunlar maçı bambaşka noktalara taşıyabilirdi. Özellikle penaltı pozisyonuyla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Hakemin bunu çalmamasına çok da şaşırmıyorum. Çünkü Galatasaray kendi sahasında oynuyor ve hakem de büyük bir taraftar baskısı altında kalıyor. Zihinsel olarak hakemler bunu kaldıramayabiliyorlar. Arjantin'de Boca Juniors'un birçok maçında bunlar yaşanıyor. İç sahada oynanan maçlarda hakemler Boca aleyhine karar vermekten çekiniyorlar" dedi.

"TÜRKİYE LİGİ'Nİ ÇOK İYİ TANIYORUM"

Geçen sezonun kendisi için geçiş yılı olduğunu dile getiren Colman, "Türkiye Ligi'ni, burada oynayan oyuncuları, kulüpleri ve yapılarını, takımımım yapısını artık tanıdım. Bu geçiş yılını hiç de kötü olmayan bir performansla atlatmayı başardım. Bu sene ise Türkiye ligini çok daha iyi tanıyorum. Maç içerisinde tanıdığım oyuncuların neler yapacağını biliyorum ve kendimi de buna göre konumlandırıyorum. Dolayısıyla edindiğim tecrübeler sayesinde yüksek bir performansla oynuyorum" diye konuştu.

"AVRUPA KUPALARINI VE ŞAMPİYONLUĞU KOVALAYACAK POTANSİYELİMİZ VAR"

Colman, Avrupa kupalarını ve hatta şampiyonluğu kovalayacak potansiyellerinin bulunduğunu belirterek, "Özellikle Galatasaray karşısında çıkardığımız oyun sonrası iyimserim. Kendimizi oyunun içinde tutuyoruz, rakiplere karşı çok ciddi bir direnç gösteriyoruz. Bazen büyük şanssızlıklar da yaşıyoruz. Şanssız goller yiyoruz ve net golleri kaçırıyoruz. Daha işin başındayız. Oynayacağımız birçok maç var. Ligin zirvesine geri dönebilme imkanımız bulunuyor. İlk yarıyı mümkün olduğu kadar tepede tamamlayıp, ikinci

yarıda Avrupa Kupalarını ve şampiyonluğu tekrar zorlayacak potansiyelimiz halen var" dedi.

"DİYARSAKIRSPOR VE MANİSASPOR'U FARKINDA OLMADAN KÜÇÜMSEDİK"

Bu sene lige Sivasspor galibiyetiyle çok iyi bir başlangıç yaptıklarını hatırlatan Colman, "Sonrasında büyük bir hataya düştük. Lige yeni yükselen Diyarbakırspor ve Manisaspor'u farkında olmadan küçümsedik. Bu takımları küçümsememizin faturasını ağır bir biçimde ödedik. Günümüz futbolunda takımlar arasında derin uçurumlar yok. Ardından o maçlardaki kadar kötü oynamadık ve yavaş yavaş ayağa kalkmaya başladık. Geçtiğimiz sezon zirveyi kovalayan Sivasspor şimdi ligin dibinde. Bu da şunu gösteriyor, futbolda her şey mümkün. İyiyken kötü, kötüyken iyi olabilirsiniz. Asla karamsarlığa kapılmamak gerekiyor. Azimli ve istekliyiz. Şu an belki gerideyiz ama ileride yukarı çıkabiliriz. Bunu sonuna kadar kovalayacağız" şeklinde sözlerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 12:26:02
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 17:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?