30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Çöp sorunu çözüme kavuşuyor

Trabzon ve Rize illeri ile bu illere bağlı ilçelerin katı atık sorununun çözümü için Trab-Ri-Kab (Trabzon Rize Katı Atık Birliği) kapsamında Sürmene İlçesi Kutlular mevkiinde yapılan Katı Atık Tesisleri'nin bu ay sonunda tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor. Katı Atık Tesisleri'nin en önemli sorunu olan yol sorunu da Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yeni yol çalışmalarıyla gideriliyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, yapımı süren 7 km'lik yolun tamamlanması için son 300 metrelik bölümünün kaldığını ifade ederek "Havaların iyi gitmesi halinde bu ay içerisinde bitirilmesi bekleniyor. Karayollarımız ve müteahhit firma bu yolu bitirmek için yoğun çaba sarfediyor. Trabzon ve diğer birliğe üye 52 belediyemizin de artık çöp depolama yerleri sıkışmış. Dolayısıyla belediyelerimiz zor durumda. Bu yolun bir an önce bitirilerek Kutlular'daki düzenli depolama alanına çöplerimizi dökmek durumundayız. Trabzon’da yapılan çöp transfer ünitesi hazır durumda. Bu yolun bitirilmesiyle artık çöp sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır”dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 16:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yılmaz çankaya IP: 85.97.115.xxx Tarih : 12.01.2007 11:18:29
BU NASIL BİR ANLAYIŞTIR.ÇAM AĞAÇLARIYLA GÜZELLİĞİ ORTADA OLAN ÇAMBURNU BELEDİYESİNİ VE KÖYLERİNİ ÇÖPLERİN İÇİNE GÖMECEKLER.ZEHİRLEYECEKLER.BU YÖREYE YAZIK.ÇOK YAZIK.BU İNSANLAR ZATEN ÇERNOBİL FACİASINDAN SONRA KANSER BELASIYLA UĞRAŞIYOR.BİDE BU.GÜNAHTIR.SAYGILAR