2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

'Çöp'te çözüm 2006'ya kaldı

Trabzon'un en büyük sorunlarının başında gelen çöp sorunu çözüm bekliyor. Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, çöp sorununun çözümü için Ankara'da görüşmelerde bulunduğunu ve sorunun 2006 yılında çözüleceğini söyledi.

Moloz'daki çöp sahasında incelemelerde bulunan Canalioğlu, "Ankara'ya yaptığımız toplantı ve ziyaretlerde Çevre ve Orman Bakanımız Osman Pepe ile Bayındırlık ve İskan Bakanımız Faruz Özak'da bulundular. Toplantıda katı atıkla ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonraki çalışmalar görüşüldü. İller Bankası, Katı Atık Projesi'ni 15 Ağustos'ta tamamlayıp bize teslim edecek. 28 Ekim tarihinde de Kutlular'da yapılacak olan katı atık tesislerinin temelinin atılması planlandı. İnşallah bu tesisi 2006 yılında hizmete açmış olacağız" dedi.

Başkan Canalioğlu, Moloz çöp sahasındaki ayrışma işlemlerinin de devam ettiğini belirterek, "Çöp sahasından geçmekte olan sahil karayolu için çöp alanı karayolu seviyesine çıkarılıp tesviye çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalardan dolayı son günlerde şehre aşırı koku yayılmaktadır. Vatandaşlarımız biraz daha sabırlı olsunlar. En kısa zamanda bu sorunu çözüp tesviye işlemlerini tamamladıktan sonra burayı yeşil alan haline getireceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 16:27:52
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 16:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?