4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları...

Cumhuriyet'in 83. yıldönümü Trabzon'da törenle kutlanırken, havanın soğuk olmasına rağmen vatandaşlar kutlamalara yoğun ilgi gösterdi.
 
Trabzon Valiliği önünde yapılan törende Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve 48. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahadır Uçkan, törene katılanların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Vali Yavuzdemir, Türk milletinin tarihteki en parlak başarılarından birisi olan Cumhuriyet'in, 83. yıldönümünü kutlamanın heyecanı içinde olduklarını belirterek, çok zorlu mücadelelerden sonra kurulan Cumhuriyet'i iç ve dış düşmanlara karşı korumak için her zaman güçlü ve uyanık olmak gerektiğini söyledi. Türk milletinin tarih boyunca özgür olarak yaşamaya alışmış bir millet olduğunu kaydeden Yavuzdemir, "Tarih boyunca özgür ve bağımsız yaşamış bir ulusa da elbette yakışan yönetim biçimi Cumhuriyet'tir. Bütün ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken, Cumhuriyet devrimlerine sadık kalacağımıza, Büyük Önderimiz'in bize verdiği gurur ve azimle yerine getireceğimize söz veriyor, her geçen yıl bu büyük bayramı daha büyük bir şeref ve saadetle kutlamanızı gönülden diliyorum" diye konuştu.
 
Törende daha sonra öğrenciler tarafından Cumhuriyet'le ilgili şiir ve kompozisyonlar okundu, yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Kutlamalar, geçit töreninin ardından sona erdi.
 
Tören sırasında protokol tribününe kadar gelerek AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu'ndan yardım talebinde bulunan yaşlı bir kadının, tören sonuna kadar Dumanoğlu'nun yanında oturması dikkat çekti. Kutlamalara ilginin yoğun olduğu gözlenirken, protokol tribününün yetersizliği nedeniyle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Şadan Eren, Trabzon Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu, bazı İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri töreni ayakta izlemek zorunda kaldı. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül vermek için protokol tribününden inerken sergilediği sportif hareketlerle dikkat çekti.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2006 Pazar 16:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?