30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

D. Karadeniz'de erkeklerin yüzde 50'si içici

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde erkeklerin yarısının, kadınların ise yüzde 18'inin düzenli sigara içicisi olduğu belirlendi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ile Yavuz Selim Kemik Hastanesi uzmanları Gamze Çanlı, Haşim Çakırbay, Murat Topbaşı, Murat Karkucak ve Erhan Çapkın tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde erkeklerin yüzde 50'sinin, kadınların ise yüzde 18'inin 'düzenli sigara içicisi' olduğu ortaya çıktı.

Trabzon, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinde gerçekleştirilen ve Dünya Sağlık Örgütü ile İngiltere Sağlık Eğitim Kurumu'nun kullandığı sorulardan hazırlanarak elde edilen anket sonuçlarına göre, bölgede günlük sigara içici sıklığı kadınlarda yüzde 18.3, erkeklerde yüzde 50.7, haftalık sigara içici sıklığı ise kadınlarda ve erkeklerde yüzde 1.3 olduğu belirlendi.

Son dönemde kadınların yüzde 8.4'ünün, erkeklerin ise yüzde 18'inin sigarayı bıraktığının belirlendiği araştırma kapsamında, kadınların yüzde 69.7'si, erkeklerin ise yüzde 27.9'u yaşamlarında hiç sigara içmediklerini belirtti. Kadınlarda sigara içiciliği 20-29 yaş grubunda, erkeklerde ise 30-39 yaş grubunda eğilim gösterirken, sigara içen kesimin yüzde 46'sının lise,yüzde 41 bekar olduğu kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 11:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?