5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

D.Karadeniz'in kurtuluşu turizmde

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, bölgenin tek kurtuluşunun turizmde olduğunu belirterek turizmin gelişmesi için kamu ve özel sektörün birlikte çalışmasının şart olduğunu söyledi.


Turizm Haftası dolayısıyla Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Akçaabat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde bir program düzenlendi. Programda konuşan (TÜRSAB) Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, turizm sektörünün ekonomideki payının sürekli artış gösterdiğini söyledi. Turizm sektörünün ülke ekonomisinde 5., bölge ekonomisinde ise 3. sırada yer aldığını kaydeden Gürkök, yaşanan global krizin de en az turizm sektörünü etkilediğini ifade etti.
 

İnsanların seyahat etmek için mutlaka para ve zaman ayıracağını dile getiren Gürkök, “Şu anda global bir kriz yaşanıyor. Bu krizden her ülke ve sektör gibi biz de etkileniyoruz. Ama en az etkilenen sektör, turizm sektörüdür. Yaklaşık 30 yıldır bu sektörün içindeyim. Bu benim bildiğim üçüncü kriz. Ancak tecrübe sahibi olduk ve neler yapacağımızı biliyoruz” dedi.


Gürkök, global krizin cazip turizm imkanları dolayısıyla Türkiye’yi önemli bir turistik destinasyon merkezi haline getirdiğine de dikkat çekerek bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


Seyahat acenteleri olarak tanıtım ve pazarlamaya büyük önem verdiklerinin altını çizen Suat Gürkök, şöyle konuştu:
“Bu anlamda eksiğimiz yoktur veya çok azdır diyebilirim. Varolan eksiklerimizi de hızla tamamlıyoruz. Ancak iş sadece bizimle bitmiyor. Turizmin gelişmesi için kamu ve özel sektör işbirliğinin gelişmesi şart. Bu noktada mahalli idarelere de önemli görevler düşmektedir.”


Doğu Karadeniz Bölgesi ve Trabzon’un geleceğinin turizmde olduğunu söyleyen Gürkök, “Bölgemiz turizmde bir numara olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Bölgenin tek kurtuluşu turizmdedir. Bunun için gerekli alt yapı vardır, üst yapıyı yapmak da bize düşmektedir” diye konuştu.

VALİ YARDIMCISI BATUK: “TURİZM POLİTİKALARI DEVLET POLİTİKASI HALİNE GETİRİLMELİ”

Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk da turizmin halkın refah seviyesini artıran en önemli kalkınma araçlarından biri olduğunu belirtti. Turizm politikalarının yerli ve yabancı talep ve beklentileri doğrultusunda oluşturulmasını ve bunun bir Devlet politikası haline getirilmesinin şart olduğunu vurgulayan Batuk, en iyi tanıtım faaliyetinin de ülkeye gelen turistlerin mutlu ayrılmasıyla sağlanabileceğine dikkat çekti.


Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız ise Trabzon’un çok önemli kültür ve tabiat varlıklarını bünyesinde barındıran bir turizm merkezi olduğunu belirterek kentin tanımı için yapılan çalışmaları anlattı.


Konuşmaların ardından Akçaabat Çok Programlı Lisesi Folklor ekibi halk oyunları gösterileri yaparken, Akçaabat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Öğrencileri de kolbastı gösterisi yaptı.

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 16:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?