5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Dava süreci başladı

Trabzon'da yaklaşık 6 ay önce ele geçirilen 9 adet el bombası, 1 adet kaleşnikof tüfek ile bu silaha ait mermileri Trabzon'a getirerek satmak istedikleri iddiasıyla aralarında Özel Harekatçı bir polis memurunun da bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına başlandı.


Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu sanıklar H.A., F.R., özel harekatçı polis memuru S.Ş. ile F.Ö., İ. H., C.H., tutuksuz sanıklar B.O., Ö.A. ve B.K. hazır bulundu. Duruşmaya İstanbul'da başka bir suçtan tutuklu bulunan sanıklardan N.K.E. ile firarda olan S.Y. ise katılmadı. Duruşmada kimlik tespitlerinin ardından savunmaları alınan sanıklardan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru S.Ş., olay öncesi, izne ayrıldığını belirterek birlikte Samsun'a gitmeyi düşündüğü S.Y. ile Ankara'da karşılaştıklarını söyledi. Olaydan 2-3 gün sonra kendi eşyaları ile S.Y.'nin çantasını büyük bir valize koyarak Ankara Otogarı'na geldiğini belirten S.Ş., burada X-Ray cihazından geçerken cihazın ötmesi üzerine görevli polis memuruna kimliğini gösterdiğini ve valizi aranmadan içeri girip otobüsle Samsun'a geldiğini belirtti.


Samsun'da bir süre kalmasına rağmen S.Y.'nin bu ile gelmemesi üzerine kendisini arayıp çantayı ne yapması gerektiğini sorduğunu anlatan S.Ş., yayla şenliği için Trabzon'a gittiğini söyleyen S.Y.'nin kendisine çantayı, bir kaç gün sonra Samsun'a gelecek olan arkadaşlarına, bir dinlenme tesisinde verebileceğini söylediğini belirtti.


S.Ş., arkadaşı F.Ö.'nün kullandığı otomobille tesise gittiğinde başka bir araçla buraya gelen F.R. ile karşılaştıklarını ve bu kişinin kendisini takip etmelerini istemesi üzerine Samsun'daki Çimenli köyü yönüne gittiklerini ve yerleşim yerinden uzaklaştıktan sonra çantayı F.R.’ye verip buradan ayrıldıklarını kaydetti.
F.R.’ye sadece çanta verdiğini ve bu çantanın yanında karton kutuya sarılmış başka bir eşya olmadığını, ardından S.Y.'yi arayıp çantayı teslim ettiğini söylediğini belirten S.Ş., ''S.Y. iş adamıdır, inşaat ve tekstil işi ile uğraşır. Çantanın içinde ben evrak gördüğüm için çantayla ilgili bir şüpheye düşmedim. Çanta kendi ağırlığında bir çanta idi. Suça konu yakalanan silah ve mühimmat 15-20 kilogramdır. Kesinlikle o çantada olması mümkün değildir. Ele geçirilen kaleşnikof marka tüfek o çantaya sığmaz'' dedi.
Yaklaşık 9 saat süren duruşmanın ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan F.Ö'.nün üzerine atılı suçun niteliğinin değişme ihtimali bulunması nedeniyle tahliyesine, diğer 5 tutuklu sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.
Öte yandan 10 Aralık 2008 tarihinde Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne gelen bir ihbar telefonu üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, 12 Aralık 2008 tarihinde operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında İ.H.'ye ait Yomra ilçesi Kaşüstü mevkiindeki arazisinde yapılan aramada, 1 adet 7.65 milimetre çapında tabanca, şarjör ve 8 adet mermi, Çınarlı köyünde toprağa gömülü halde 1 adet kaleşnikof marka tüfek, şarjör ve 420 mermi ile 1 adet el bombası, H.A.'nın Erdoğdu mahalllesindeki evindeki çamaşır makinesi ve fırına gizlenmiş vaziyette 8 el bombası ele geçirilmişti.
Sanıklar hakkında ''Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi, ruhsatsız ateşli silahların bulundurulması, taşınması, satılması, satılmasına aracılık edilmesi, ruhsatsız ateşli silah ve mermilerin bulundurulması ve suçu bildirmemek'” suçlarından dava açılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 09:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?