5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

'Deniz bitti, kara göründü'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidar ve ana muhalefetin meydanlarda danışıklı dövüş yaptığını ancak milletin gerçekleri gördüğünü belirterek "Artık deniz bitmiş kara görünmüştür, millet yeniden aslına, Saadet Partisi'ne dönmeye başlamıştır" dedi.

Partisinin Trabzon'da düzenlediği mitingde halka seslenen Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin yıldızının her geçen gün yükseldiğini belirterek meydanlardaki kalabalık ve coşkunun bunun en büyük göstergesi olduğunu ve SP'nin iktidara yürüdüğünü kaydetti.

İktidar partisi ve ana muhalefet partisinin seçim meydanlarında kullandığı üslubu eleştiren ve 'kayıkçı kavgasına' benzeten Kurtulmuş, "Saadet Partisi, iktidar ve ana muhalefetin kullandığı üslubun dışında bir üslup kullanıyor. Saadet Partisi'nin, yapıcı ve ülkenin sorunlara parmak basan siyaseti, her geçen gün toplumun çok farklı kesimleri tarafından büyük bir alaka görüyor ve teveccühe mahzar oluyor. İnşallah 29 Mart akşamında Türkiye'de bir işaret fişeği atılacak ve 30 Mart sabahından itibaren, 'Nerede kalmıştık?' diyerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"İKTİDARLA ANA MUHALEFET KAYIKÇI KAVGASI YAPIYOR"

İktidar ve ana muhalefet partisinin danışıklı dövüş yaptığını ve milleti kandırdığını ileri süren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Saadet Partisi, bunların aksine bildiği doğruları dile getirmekte, yeniden büyük Türkiye'nin nasıl kurulacağını anlatmaktadır. Milletimiz de bu nedenle Saadet Partisi'ne kucak açmaktadır. Bu CHP'nin 7-8 senedir iktidara söylediği bir şey var mı? Peki Hükümetin söylediği ve yaptığı bir şey var mı? Yok. O zaman gelip de burada ne diyecekler, merak ediyorum? Bir horoz dövüşü, bir kayıkçı kavgası yapıyorlar, Karagöz ve Hacivat gibi atışıyorlar. Hatta Karagöz ve Hacivat'ta ibret vardır bunlar ise mahalle çocukları gibi kavga ediyorlar. Bunlar koca adamlar, kulaklarını da çekemeyiz. O zaman bunlara 29 Mart'ta sandıkta 'oturun yerinizde, kavga etmeyin' diyeceğiz."

"Meydanlarda benden çok vatandaşlarımız konuşuyor, çünkü herkes çok dertli" diyen Kurtulmuş, "Memleketi bu hale getirdiler. Sorsanız, abartılıyor diyorlar. Şimdi soralım şu meydanda bir tane kardeşimiz 5-10 yıl öncesine göre 'ben ekonomik olarak daha iyi durumdayım' diyebilir mi? Diyemez. Vardır da, onlar da bu meydanlarda değildir, bunu da söyleyeyim. İşte bu durumda en kolay yol CHP ile kayıkçı kavgası yaparak bu işi götürmektir, onlar da bunu yapıyorlar. Peki CHP ne diyecek? 'AKP'nin oyu yüzde 26'ya düşmüştü, biz bir yıl boyunca eşi başörtülü birini cumhurbaşkanı yapmayacağız diye tepindik durduk ve yüzde 26'ya düşmüş AKP'yi aldık yüzde 46'ya mı çıkardık mı diyecekler. Bunları mazur görün çünkü söyleyecek şeyleri yok. Evde yaramazlık yapan çocuk suç bastırır. Ağlar, bağırır bunlar da böyle yapıyorlar. Yapamadıkları şeylerin suçunu bastırıyorlar, seçim meydanlarında birbirlerine hakaret ediyorlar, danışıklı dövüş yapıyorlar. Ancak iş bitmiştir, artık deniz bitmiştir ve kara görünmüştür. Bunların
hepsinin korkusu Saadet Partisi'nin yeniden iktidara doğru yürüyüşüdür. Artık milletin verdiği avans, prim sona ermiştir. Şimdi millet yeniden kendisine dönüyor. Çünkü bu kadar yanlış politikaların sürdürülebilir bir tarafı yoktur" diye konuştu.

"YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE'Yİ KURMAK İÇİN GELİYORUZ"

Saadet Partisi'nin her geçen gün artan gücüyle adım adım yeniden büyük Türkiye'yi kurmaya geldiğinin altını çizen Numan Kurtulmuş ,"Biz herhangi bir partiyi bölmek ya da parçalamak için gelmiyoruz. Biz bu milletin bölünen, dağılan umutlarını toparlamaya, bunları birleştirmeye, Yeniden büyük Türkiye'yi kurmaya geliyoruz" dedi.

"İKTİDARIN YANLIŞ POLİTİKALARI TARIMI BİTİRMİŞTİR"

İktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştiren Kurtulmuş, "Bu yanlış ekonomi politikaları tarımı bitirmiştir. Fındık, bir siyasi kavga bahane edilerek FİSKOBİRLİK'ten alınmış ve TOM'ya verilmiştir. Başbakan, 'Fındık üzerinden siyaset yapmıyoruz' diyor. Ne üzerinden siyaset yapacaksın? 'Fındığa 5 milyon verdim' diyor. Fındık Trabzon'da, Ordu'da, Giresun'da 1-2 liraya satıldı. Fındıkçı, tefecinin eline düşürüldü. Niye düşündünüz mü? Çünkü tüccardan bazıları kazanacak, çünkü Karadenizli fındık ekmeyecek, fındık alanlarını söktürecekler, uluslararası kuruluşlar başka yerlerde fındık alanları dikecekler. Dünya fındığının yüzde 70'ini üreten Türkiye'nin insanları bu güce daha fala sahip olmasın diye bu engeller çıkartılıyor" diye konuştu.

"TOPLUM ZEMBEREĞİNDEN BOŞANMIŞ GİBİ SÜRÜKLENMEKTEDİR"

Türkiye'deki en büyük tehlikelerden birinin de manevi değerlerin giderek aşınması olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, bunun iktidarın bir takım yanlış politikalarından kaynaklandığını öne sürerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aile değerleri sarsılıyor, toplumsal dayanışma sarsılıyor, toplamda huzur kalmıyor. İnsanlar yarınından emin değil. Sanki zembereğinden boşanmış gibi, toplum bir tarafa sürükleniyor. Niye böyle oldu? Son 10 yıldır bu memlekette insanlara kendi maneviyatlarını, köklerini, değerlerini hatırlatacak ne varsa onların topluma kazandırılmasının önüne bir sürü engel konuldu. Köyün bütün köpekleri serbest bırakıldı, köyün bütün taşları bağlı hale getirildi. İşte bu noktada da deniz bitmiştir. Bu noktada Türkiye'nin silkinmeye, aslına dönmeye, yeniden Saadet Partisi'ne dönmeye ihtiyacı vardır."

Parti teşkilatına seslenen Kurtulmuş, seçime kısa bir zaman kaldığını ve bu süre zarfında herkesin çalınmadık kapı bırakmamasını, hangi partiye oy verirse versin herkesi Saadet Partisi'ne katılmaya çağırmasını istedi.

Partisinin Trabzon merkez ve ilçelerde seçime girecek belediye başkan adaylarıyla sahneye çıkan Kurtulmuş, alanı dolduran kalabalıktan kendi adaylarına destek vermelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 19:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?