5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Denizli'ye sert cevap

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Bursaspor maçının ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin söylediği "Trabzon'da gol atan galip mi oynamışlar" şeklindeki sözlere tepki göstererek Denizli'nin sözlerinin spor barışı ve dostluğuyla bağdaşmadığını söyledi.


Bordo-mavili takımın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde sabah yapılan idmanını seyreden Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bu sezon ligin önceki yıllara göre çok enteresan bir şekilde geçtiğini ve her takımın birbirini yenebildiği bir lig yaşandığını belirten Hacısalihoğlu, hafta sonu oynanan Bursaspor maçında son dakikaya kadar kazanma arzusu için mücadele etmelerinin kendileri için sevindirici olduğunu kaydetti.


Maçla ilgili yapılan spekülasyonların doğru olmadığının altını çizen Hacısalihoğlu, "Uzatmanın normal süresi içinde kazanılan bir gol var. Kaldı ki bu konularda hiç söz söyleme hakkı olmayan, ilk yarıdaki maçta hem uzatma dakikalarında hem de ofsayttan gol atan bir takımın bu tarz bir serzenişte bulunmasını gerçekçi bulmuyoruz. Belki seçimleri var ve bu nedenle taraftarlarına bir mesaj vermek istiyorlar" dedi.


MUSTAFA DENİZLİ'NİN SÖZLERİNE SERT CEVAP
Bursaspor maçının ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin söylediği "Trabzon'da gol atan galip mi oynamışlar. Tabii ki neler oldu bilmiyoruz. Hakem öyle uygun görmüşse doğrudur" şeklindeki sözlerine tepki gösteren Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:
"Bu sözleri, bir spor adamına yakıştıramıyoruz. Teknik direktörler yalnızca kendi kulüpleriyle ilgili yorumlar yaparlar. Başka kulüplerin neticeleri ile ilgili yapılan yorumları spor adamlığı ile bağdaştıramıyoruz. Bir laf vardır ya, 'Vali oldun ama adam olamadın' diye. Demek ki Beşiktaş lider oldu ama Siyah-beyazlı kulüpte bazı şeyler eksik kaldı. O nedenle bu söylenenleri spor barışı ve dostluğu ile bağdaşır davranışlar olarak görmüyoruz, kınıyoruz."


TEKNİK ADAM OLARAK ŞENOL GÜNEŞ ÖNCELİKLİ
Ligin bu seyri içerisinde gündemi teknik adam konusuyla meşgul etmek istemediklerinin altını çizen Hacısalihoğlu, "Düşünülen teknik direktörlerden en ağırlıklı olan isim Şenol Güneş'tir. Trabzonspor camiasının içinden olması ve başarılı bir teknik adam olması nedeniyle onun üzerinde yoğunluk kazanıyor. Ancak kesinleşmiş bir durum yok. Çünkü kendisinin anlaşmalı olduğu ve sözleşmesinin devam ettiği bir kulüp var. İlerleyen günlerde hem Şenol Güneş hem de biz pozisyonları uygun hale getirirsek kendisiyle
anlaşabiliriz" diye konuştu.


"ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR OYUNCUYLA ANLAŞMADIK"
Trabzonspor'un şu ana kadar herhangi bir oyuncuyla anlaşmadığını dile getiren Hayrettin Hacısalihoğlu, "Her mevki için uzun süredir Futbol Koordinasyon Kurulumuzun organizasyonunda araştırmalar yapılmış ve tespit edilmiş bazı oyuncular var. Ama kimseyle ne para konusunda ne kulübüyle ne de prensipler konusunda anlaşmalar yapmadık. Tespitler yapılmış ama anlaşma yapmak için henüz erken" şeklinde konuştu.


"ESKİŞEHİRSPOR MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ"
Hafta sona deplasmanda karşılaşacakları Eskişehirspor'un iyi bir kadrosunun bulunduğunu ve ligde ilk sezonu olmasına rağmen başarılı olduğunu ifade eden Asbaşkan Hacısalihoğlu, bu maçtan galibiyetle ayrılmak istediklerini vurgulayarak şöyle konuştu:
"Eskişehirspor ligin güçlü takımlarından biri. Şu anda hak ettikleri konumda değiller. Bu seneki ligin seyri itibarıyla her maç 3 neticeli olabiliyor. Ancak biz bu maçı kazanmayı arzu ediyoruz. Son dönemlerde bazı oyuncularımız hafif de olsa sakatlıklarıyla maça çıkıyor. Colman, Selçuk ve Yattara'nın sakatlıkları var. Bu oyuncuların oynayıp oynamayacakları son günlerde belli oluyor. Buna rağmen kendileri özveride bulunup maçlarda görev alıyorlar. Bazı oyuncularımız da geçmiş dönemlere göre üst düzey
performans sergileyip arkadaşlarının açıklarını kapatıyorlar. Genel olarak sakat olmasına rağmen özveride bulunan yüksek form gösteren oyuncularımıza ve ekibin başında bulunan Ahmet Özen hocamıza camia olarak teşekkür ediyoruz. Kendilerinde memnunuz, mutluyuz."


"BURSASPOR, EGEMEN KONUSUNDA ALINGANLIK YAPIYOR"
Bursaspor'dan transfer edilen Egemen Korkamz'ın galibiyetin ardından yaptığı gösterinin Yeşil-beyazlı camiadan tepki görmesini değerlendiren Hacısalihoğlu, "Egemen'e ikinci yarıdan itibaren taraftarın yoğun isteği üzerine bu tarz görev verildi. Egemen'in de taraftarlarla bu anlamda çok iyi bir uyumu var. Bu yalnızca Bursaspor maçına özel bir davranış değil. Dikkat edilirse bundan önceki maçlarda da aynı gösteriler oldu. Bursasporluların bu konuda hassasiyetleri olduğunu öğrendik. Bu asla rakip takıma karşı
değil, kendi galibiyetimizi kutlamayla ilgili yapılan bir törendir. Bu hangi rakip olursa olsun bu yapılıyor. Bursaspor'un alınganlığı gerçekle bağdaşmıyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 15:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?