4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Dereler ıslah edilecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Ordu ile Artvin illeri arasında kalan bütün derelerin ıslah edileceğini söyledi. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, beraberinde bazı yetkililer ve partililer olduğu halde 1-2 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel felaketinden etkilenen Of, Sürmene ve Hayrat İlçesi ile bağlı beldelerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Aykan, ilk olarak selden en fazla zarar gören Hayrat İlçesi Dereyurt Beldesi, Of İlçesi Cumapazarı, Bölümlü ve Gürpınar Beldeleri'nde incelemelerde bulunarak belediye başkanları ve köy muhtarlarından afetle igili aldı. İncelemelerle ilgili açıklama yapan Aykan, afet bölgelerinde toplam 23 evin tehlike nedeniyle boşaltıldığını söyledi. İlk etapta meydana gelen hasarın giderilmesinde kullanılmak üzere Trabzon Valiliği'ne 500 bin YTL'lik acil ödenek aktarıldığını da açıklayan Aykan, yapılan incelemelerin ardından bölgede afet nedeniyle toplam zararın yaklaşık 10 trilyon lirayı bulduğunu ifade etti. 

Aykan, incelemelerinde elde ettiği bilgileri Başbakan Erdoğan'a ileteceğini ve gerekenlerin de en kısa zamanda yapılacağını dile getirdi. Afetin ardından Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Ordu ile Artvin İlleri'ni içine alan alanda derelerin ıslahı ile ilgili bir proje çalışmasının başlatıldığını kaydeden Aykan, bu proje ile ilgili kaynak araştırmasının yapıldığını söyledi. Aykan, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından dere ıslahlarının biran evvel yapılması için de gerekli girişimlerin başlatılacağını sözlerine ekledi. Cumapazarı Belde Belediye Başkanı Ahmet Saral ise, ziyaretin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade ederek Aykan'a teşekkür etti. Saral, altyapıyla ilgili ciddi sıkıntıları bulunduğunu dile getirerek gerekli yardımın bir an evvel yapılmaması halinde beldeye uzun bir müddet su verilemeyeceğini kaydetti.
iiha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 21:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?