5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Deşarjın tek yolu Trabzonspor

Trabzon Özel İmperial Hastanesi Başhekimi ve Psikiyatri Uzmanı Dr. İrfan Coşkun, Trabzon’da gençlerin Trabzonspor maçlarından başka enerjilerini boşaltabilecek bir ilgi alanları bulunmadığını söyledi.


Çeyrek asırdır Trabzonspor'un şampiyonluğuna hasret olan orta yaş grubu ile şampiyonluk hikayeleriyle büyümüş ancak şampiyonluğa şahit olmamış genç yaş grubunun bulunduğunu hatırlatan Dr. İrfan Coşkun, taraftarların Beşiktaş maçı sonrası beraberliği bile sevinerek sokaklara çıkıp eğlendiklerini, aynı taraftarların Denizlispor maçı sonrası ise psikolojik olarak büyük yara aldığını hatırlattı. Trabzon'da gençlerin Trabzonspor'dan başka enerjilerini boşaltabilecekleri sağlıklı bir şekilde sosyalleşebilecekleri başka ilgi alanların olmadığına dikkat çeken Dr. Coşkun "Trabzonspor taraftarı artık en basit galibiyette hatta zor kazanılan bir deplasman beraberliğinde sokaklara dökülerek trafiği kilitliyor, şampiyonluk kazanılmışçasına eğleniyor coşuyor. Bu konu bir kaç yönden irdelenebilir. Çeyrek asırdır şampiyonluğa hasret bir orta yaş grubu ve şampiyonluk hikayeleriyle büyümüş ama şampiyonluğa şahit olmamış bir genç taraftar grubu bunları yapan. Hepsinin bilinçaltına kazınmış şampiyonluk hayalleri ve beklentileri. Taraftarın kendini ispatlamak ya da kimliğini, kişiliğini ortaya koymak için en önemli platform olmuş Trabzonspor. Takım adeta bir benlik olmuş. Hal böyle olunca da takım mağlup olduğunda nasıl ki kendileri mağlup olmuş ya da benlik saygılarına yönelik bir tehdit olarak algılamışsa, galip geldiğinde de çok önemli bir benlik kabarması yaşıyor ve bu sokaklardaki hoptek ve diğer eğlencelerle gösteriyor kendini. Trabzon'da Trabzonspor'dan başka gençlerin enerjilerini boşaltabilecekleri sağlıklı bir şekilde sosyalleşebilecekleri başka ilgi alanları yok diyebiliriz” dedi.


“Trabzon’da deşarjın ya da sosyalleşmenin tek yolu Trabzonspor” diyen Dr. İrfan Coşkun “Bölge insanının aşırı enerjik ve hareketli oluşu da eklenince buna sokaklarda adım atmak mümkün olmuyor. Ancak bunun takım ve camia üzerine olumlu ve olumsuz etkilerinin irdelenmesi gereken başka bir konu. Uzun yıllardan sonra şampiyonluğa inancın en çok arttığı sezonu yaşıyoruz. Yönetim Kurulu seçimlerinden sonra camiada oluşan birlik beraberlik havası, yapılan flaş transferler, taraftarların takıma verdiği en üst düzey destek, kulüp bazında yapılan reform niteliğindeki değişimler gibi unsurlardan sonra gelen saha başarıları neticesinde ligin zirvesinde olan Trabzonspor'un şampiyonluğuna olan inanç arttı taraftarda. Bu inanç ise daha lig bitmese bile taraftarı şampiyonluk gelmişçesine sokağa döktü. Her şeyden çabuk etkilenen çabuk unutan, tezcanlı, çabuk tepki veren ve duygularını uç noktalarda yaşayan insanların daha durağan sevgi ve mutluluk tepkileri göstermesi beklenemez” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 11:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?