1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Dev gemi umuda geliyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve British Petroleum’un (BP) Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki deniz sahasında petrol aramalarında kullanılacak dev petrol sondaj gemisinin önümüzdeki ay ortalarında Trabzon’da olacağı belirtildi.

BP Türkiye yetkililerinden edinilen bilgiye göre, sondaj kuyularının açılmasında kullanılmak için 2 ay önce Meksika Körfezi’nden çıkan GSF Explorer Sondaj Gemisi’nin Malta’ya ulaştığı öğrenildi. Malta Adası açıklarında bulunan dev geminin hava şartlarının durumuna göre bu ay itibariyle önce Çanakkale ardından da İstanbul Boğazı’nda geçerek Ereğli Limanı’na geleceği kaydedildi. Boğazlardan geçişlerde kuleleri sökülecek olan gemi, Ereğli Limanı’nda tekrar platform haline getirilerek Haziran ayı ortalarında Trabzon Limanı’nda olacak.

Dev sondaj gemisi, Hopa’nın 40 kilometre kuzeyinde ve Trabzon’un 120 kilometre kuzey doğusunda petrol arayacak. Deniz yüzeyinden yaklaşık 4 bin 600 metre derinliğe inilmesi öngörülen çalışmalarda, bölgede ticari değere sahip petrol veya doğalgaz olup olmadığını belirleyecek kuyunun açılmasının yaklaşık 4 ay süreceği bildiriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 12:05:16
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 10:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet dağlıoglu IP: 194.27.42.xxx Tarih : 6.03.2007 16:27:58
bu gibi gemileri TÜRKİYE neden üretemiyor. bunu anlayamıyorum. türkiyenin komsularında petrol cıkarılıyor ama biraz icerilerde türkiye kısmında ise petroldan eser yok. aslında petrol arama faliyetleri kocaman bir sıfır. türkiye hala meksikadan ve benzeri ülkelerden gemi getiriyor. artık kendimiz üretmeliyiz.keske bizde üretebilsekde biz ihrat etsek böyle teknolojileri.