5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

'Devlet ölümlere seyirci kalmamalı'

GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, kaçak ocaklarla ilgili önlem alınmasını istedi.


Zonguldak'ın Gelik beldesinde, bir kaçak maden ocağında geçen hafta sonu iki kardeşin ölümüyle sonuçlanan kaza nedeniyle bir basın açıklaması yapan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, "Devlet ölümlere seyirci kalmamalı" dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, iki işçinin ölümüne değinerek şöyle konuştu: "Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Gelik İşletme Müdürlüğü imtiyaz sahasında bulunan rödevanslı saha içerisindeki kaçak ocakta 10 Ocak 2009 tarihinde meydana gelen kazada
iki işçinin yaşamını yitirmesi hepimizi derinden üzmüştür. Yaşamını yitiren Turgut ve Mehmet Ali Çakıcı kardeşlere Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz."


Bu kazanın metan gazını ölçen ve ikaz eden basit bir cihazın olmaması ya da dikkatli kullanılmaması nedeniyle meydana geldiğinin anlaşıldığını anlatan Muslu, sözlerine şöyle devam etti: "Zonguldak gibi 160 yıllık kömür üretim kültürüne sahip TTK gibi sektörde uzmanlaşmış kurumun bulunduğu bir bölgede böyle bir kazanın yaşanması tüm sorumluları bir kez daha düşündürmelidir. Evet, kömür fiyatları artmıştır ve kömüre talep var ama unutulmamalıdır ki hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir.

Devlet, kaçak ocaklarda ölümlere seyirci kalmamalıdır ve denetim işlevini etkin bir biçimde kullanmalıdır. İnsanlarımız, kaçak ocaklarda çalışmak zorunda bırakılmamalı ve çalışılan ocaklar iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun sistem içine dahil edilmelidir. Çalışılmayacak durumda olanlar mutlaka kapatılmalı. Devlet, üzerine düşen görevi yerine getirmelidir."

İha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 15:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?