30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Dink'in ölüm planını herkes biliyormuş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastı soruşturması kapsamında gözaltına alınan Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan serbest bırakıldı. Cihan, ifadesinde ''Trabzon'da, neredeyse herkes bunların Hrant Dink'i öldürme planı yaptığını biliyordu'' dedi.

BBP İl Başkanı bugün öğleden sonra serbest bırakılırken, BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu yedek üyelerinden Halis Egemen, Yaşar Cihan'ın oğlu Bahadır Cihan ve Ersin Öztürk İstanbul Emniyeti'nde gözaltında bulunuyor.

Şüpheliler, dün akşam saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Yaşar Cihan, polise verdiği ifadede hem Yasin Hayal'i hem de Erhan Tuncel'i tanığıdını söyledi ve Hayal'e cezaevindeyken para yardımı yaptığını kabul etti. Cihan'ın, "Trabzon'da, neredeyse herkes bunların Hrant Dink'i öldürme planı yaptığını biliyordu. Ben de aracılarla böyle birşey yapmamaları için onlara ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım" dediği öğrenildi.

Yaşar Cihan'ın oğlu Bahadır Cihan da ifadesinde, Erhan Tuncel'i üniversiteden tanıdığını Yasin Hayal ile mahalleden arkadaş olduklarını anlattı, her ikisiyle de Alperen Ocakları'ndan samimi olduğunu söyledi.

Bahadır Cihan, Hrant Dink cinayetiyle bir bağlantısı olmadığını, bir yıldır Tuncel ve Hayal ile görüşmediğini belirtti. Cihan, polis muhbiri Erhan Tuncel'in "abilik" yapabilecek biri olmadığını, birileri tarafından kullanılmış olabileceğini öne sürdü. Bahadır Cihan, Erhan Tuncel'in uzun süre Elazığ'da tarikat yurdunda kaldığı bilgisini de verdi. Halis Egemen de Yasin Hayal'i tanıdığını, cezaevindeyken giyecek ve eşya yardımı yaptığını söyledi.

Öztürk hakkında yakalama emri

Bu arada, Dink suikastına yardım ettiği iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Mustafa Öztürk hakkında yakalama emri çıkartıldı.

Geçtiğimiz cuma günü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Öztürk, soruşturmayı yürüten savcılar Selim Berna Altay ve Fikret Seçen tarafından sorgulanmış, "adam öldürmeye yardım" ile "suç işlemek için kurulan örgüte yardım ve yataklık" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkeye sevk edilmişti.

Öztürk, nöbetçi mahkemede ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. Öztürk hakkındaki serbest bırakılma kararına soruşturmayı yürüten savcılar itiraz etmişti. Bu itirazı değerlendiren mahkeme Öztürk hakkında yakalama emri çıkarttı.

Mustafa Öztürk'ün "muhbir" olduğu iddia edilen Erhan Tuncel ile Alperen Ocakları'ndan tanıştığı belirtilmişti.

cnn türk
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 14:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?