4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Doğalgaz 2008'e kaldı

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, 2008 yılında Trabzon'un doğalgaza kavuşacağını belirterek şehiriçi şebeke, ihalesinin de yapıldığını söyledi. 

Trabzon'da hava kirliliğinin olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Yavuzdemir, vatandaşlara gerekli uyarılarda bulunduklarını ifade ederek "Hava kirliliğini kökünden haletmek için doğalgazın Trabzon'a gelmesini arzu ediyoruz. Trabzon normal şartlarda 2007 yılında doğalgazı yacaktı ancak mütahhit firma bunu beceremedi. İşin altından kalkamayınca işin kalan kısmı yeniden ihale edildi. Geçte olsa Trabzon 2008 yılında doğal gaza kavuşacaktır. Şehiriçi şebeke kurulumu ise ihale edilmiştir" dedi. 

Trabzon trafiğine el atacak kurumun belediye olduğuna dikkat çeken Yavuzdemir, "Yeni belediye kanunlarından, şehiriçi trafiğinin düzenleme görevi belediyelere verilmiştir. Trabzon trafiği Atatürk Alanı’nda kilitleniyor. Biz bu konuda gerekli desteği vermeye her zaman hazırız. Bu sıkışıklıktan biz de rahatsızlık duyuyoruz. Bir misafiriniz geldiği zaman Meydan’a gidemiyorsunuz. Çünkü trafik kiletleniyor. Bu kilitlenmeyi azaltmak için minibüslerin ve otobüslerin kalkacağı yerlerin belirlenmesi gerekiyor. Vatandaşımızında 200 metre yürümesini bilmesi lazım. Modern şehir merkezlerinde trafiğin kilitlenmemesi lazım" diye konuştu. 

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile de bir probleminin bulunmadığını kaydederek "Belediyenin yaptığı çalışmaları vatandaşımız takdir edecektir. Bu konuda bizim ‘belediye iyi çalışıyor, kötü çalışıyor’ diye bir yorum yapmamız doğru olmaz. Yapılacak anket çalışmaları ile Trabzon Belediyesi'nin hizmetlerinden vatandaşımızın memnun olup olmadığı ortaya çıkabilir" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 14:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?