30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Doğan orucu yasakladı mı?

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, milli takım maçları nedeniyle lige verilen arada Bolu Gerede'de kamp yaparak eksiklerini gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Ziya Doğan, Intertoto Kupası maçlarından dolayı hazırlık maçı oynamadan sezona başladıklarını ifade ederek, "Intertoto Kupası maçları nedeniyle sezona çok iyi hazırlanamadık. Bundan dolayı ara kampın bizim için çok önemi vardı. Lige hazır başlayamadık. Sivaspor, 9 tane hazırlık maçı yaptı, biz ise sadece 3-4 tane Avrupa Kupası maçı yapabildik. Bazı oyuncularımız Avrupa Kupası maçında tam oynayamadı. Tam 11 tane futbolcum sezon başı idmanını tam yapamadı, eksik kaldı. Buna rağmen bu açığı kapatabildiğimizi düşünüyorum. Bolu'daki ara kamp çok faydalı geçti. Burada bu çalışmayı yapsaydık, nem yüzünden belki bu kadar faydalı olamayacaktı" dedi.

Golcü futbolcu Ersen Martin'in durumuna açıklık getiren Doğan, "Ersen Martin sezon sonunda serbest kalıyor. Kendisini Avrupa'dan futbolcu aldığımız takdirde gönderebileceğimizi söylemiştik. Bildiğim kadarıyla parası yatmadı. Şu an oynamayışının ve idmana çıkmayışının nedeni sakat olması. Sahalara çıkması zaman alacak. Çalışmalarını yapıyor. Kendisine ihtiyacımız var. Kendisiyle kampta konuştuk. Hazır olduğu takdirde oynatacağım. İnsanlar farklı anlıyor, farklı yakıştırmalar yapıyor. Ben size gerçekleri söylüyorum. Morali de öyle gösterildiği gibi bozuk değil. Hedefleri var. Bir an önce iyileşip sahalara çıkmak istiyor" diye konuştu.

Futbolcularına oruç yasağı koyduğu ile ilgili basında çıkan haberleri de değerlendiren Doğan, "Futbolculara mantıklı olarak oruç tutarlarsa etkilenebileceklerini söyledik. Yüzde yüz katı kural yok. Fiziksel olarak etkilenebileceklerini söyledik. Psikolojik olarak bunun etkisinde kalan oldu. Mantıklı olarak tutmamaları gerektiğini anlatıyoruz. Formunda fiziksel olarak düşüş yaşayan oyuncuyu oynatmam. Oyuncularımız bu konuda anlayışlı. 'Bir hayır kurumuna bir bina yapalım' dedim. Bunlar gündeme gelmedi, yasakçı Ziya Doğan olarak söylendi. Biz kendi vicdanımızı her şeyi biliyoruz. Neler yapmak istediğimizi biliyoruz" dedi.

Yabancı futbolcu transfer edilememesi nedeniyle kadroya alınan Tomas Jun'un gayretli ve iyi niyetli çalıştığını ifade eden Doğan, "Tam bir profesyonel gibi davrandı. Gayretli çalışması bana önümüzdeki haftalar için iyi bir izlenim verdi. Kadroda tutmayı ve hazır olduğu zaman oynatmayı düşünüyorum. Hiçbir teknik direktör hiçbir futbolcuya kapıyı tam olarak kapatmaz. Böyle düşündük ve onu da kazanırsak Trabzonspor için avantaj olur" diye konuştu.

Risp'in geçen sezon büyük bir şanssızlık yaşadığını belirten Doğan, "Tam bir profesyonelce davrandı. İnanılmaz çalıştı. Şu an takımla birlikte. Bir şansızlık yaşadı. Ameliyat yeri iltihap kapmıştı. Onu da atlattı. Kendisini hazır olduğu zaman kadroya alacağım. Aynısı Tomas için de geçerli. Hatta aynı şey Denizli'den gelen Ufukhan için de geçerli. Bazı sıkıntılar yaşadı, geri döndü. Kimseyi suçlamıyorum, bu durumun Ufukhan'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Trabzonspor için önemli oyuncuydu. O da hazır olduğu zaman formayı kendisine verebilirim" ifadelerini kullandı.

Gineli Jabi ile ilgili fazla konuşmak istemediğini ifade eden Doğan, "Jabi, disiplinsiz davrandı. Buranın bazı kuralları vardır, her futbolcu için geçerli. Kendine bakmadı. Hem para cezası aldı hem de kadroya 2 haftadır almadım. Ne zaman kendini oynayabilecek seviyede kuvvetli olursa oynayabilir. Oynayabilmek her futbolcunun kendi elinde. Hak eden oynar" açıklamasını yaptı.

Doğan, son transfer döneminde ilgilendikleri oyuncuları alamadıklarını belirterek, "İlgilendiğimiz çok oyuncu oldu, ancak transferi gerçekleşmedi. Bunu da dert etmiyorum. Doğal karşılıyorum. Elimdeki mevcut kadro bu ligde yarışı sürdürebilecek diye düşünüyorum. Daha çok çalışıp tek yumruk olarak başarabileceğimizi düşünüyorum. Transferi artık konuşmanın bir anlamı yok" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 18:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?