30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Doğan'ın şampiyonluk hesabı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Galatasaray maçının favorisi olmayan 3 ihtimalli bir maç olduğunu, ancak çıkışlarının bir anlam taşıması için bu maçı mutlaka kazanmaları gerektiğini söyledi. 

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde haftalık basın toplantısını düzenleyen Teknik Direktör Ziya Doğan, son haftalarda çok iyi bir çıkış yakaladıklarını ve bu çıkışı devam ettirmenin çok daha önemli olduğunu söyledi. Şimdi önlerinde çok önemli bir Galatasaray maçı bulunduğunu, bu açıdan rehavete kapılmadan Galatasaray maçından da 3 puanla ayrılmak istediklerini ifade eden Doğan, Beşiktaş maçından önce söylediği 'Beşiktaş, Konyaspor ve Galatasaray maçlarını kazanırsak üst sıralar için hesap yapabiliriz' şeklindeki sözünü hatırlatarak, "Beşiktaş ve Konyaspor maçlarından 3 puanla ayrıldık. Şimdi önümüzde Galatasaray maçı var. Bu maç öncesi kamuoyunda Trabzonspor favori gösteriliyor, ama bence bu maçın favorisi yok. Son haftalarda kötü sonuçlar aldılar, ama Galatasaray çok güçlü bir takım. Önemli futbolcuları var. Çıkışımızın daha büyük anlam kazanması için Galatasaray maçını kazanmamız lazım" diye konuştu. 

Futbolun 3 ihtimalli bir oyun olduğunun altını çizen Doğan, "Bu maç öncesi Galatasaray'a göre biz daha iyi bir konumdayız. Ama daha önceki dönemlerde de Galatasaray ve Beşiktaş'ı yendik ve kamuoyunda bir anda şampiyonluğun en büyük favorisi gösterildik. Bunlardan rahatsız oluyorum. Bizim tabiiki büyük hedeflerimiz var, ancak kamuoyunun bu tür yönlendirmelerinden rahatsızlık duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

Galatasaray maçını kazanmaları ve Fenerbahçe'nin de yenilmesi halinde şampiyonluk hesapları yapabileceklerini, ancak bunun kolay olmadığına dikkat çeken Doğan, "Bunun için öncelikle Galatasaray maçını kazanmamız lazım. Ama bu kolay değil. Çünkü üst sıralar için rakip çok. Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak ve ligde çıkabileceğimiz en üst noktaya kadar çıkmak. 3 puanlı sistemde her şey var. Biz buna göre ve inançlı bir şekilde hazırlanıyoruz" dedi. 

Karşılarına kim çıkarsa çıksın yenmek istediklerini belirten Doğan, "Biz hangi rakiple oynarsak oynayalım çıkıp yenmek istiyoruz. Galatasaray da bunlardan biri. İnşallah bu maçı da alacağız, ama futbolda yarınlar da çok önemli. Bugün takım oyununu iyi oynayan, mücadele gücü yüksek bir Trabzonspor var, ama bir iki maçta kazanılan puanlarla rehavete kapılmamalıyız. Takımımızın neler yapabileceğini görüyoruz. Galatasaray maçı normal lig maçlarından biri, favorisi yok. Ama marol motivasyon olarak biz daha iyiyiz" diye konuştu. 

Doğan, Galatasaray maçı karşısında Musampa, Ersen ve Ferhat'ın kadroda bulunmayacağını, Yattara'nın ise dün ilk defa takımla birlikte çalışmalara katıldığını kaydederek, "Yattara'nın maça kadar bir şeyi kalmayacağını düşünüyorum. Bu sene en büyük eksiklerimizden biri. Yattara'dan iyi faydalanamadık. Böyle bir takıma onun güç katacağını biliyoruz. Birkaç hafta sonra o daha iyi bir duruma gelecek. Çünkü lig ve kupada iddialıyız ve hepsini hazır tutmalıyız" dedi. 

Şampiyonluğun sadece derbileri kazanmakla gelmediğini, artık ligde derbi diye bir şey olmadığını belirten Doğan, "Anadolu takımları ile oynanan diğer maçlar daha zor geçiyor. Bu Türk futbolu açısından sevindirici. Bu sene derbiler bu anlamda çoğaldı. Onun için büyük takımlar büyük puan kayıpları yaşadı. Anadolu takımları inşallah daha da kuvvetlenir ve lige heyecan gelir. Önceden 4 büyük her takımı yeniyordu ve kendi aralarındaki maçlar sonucu belirliyordu, şimdi bu kalktı" diye konuştu. Doğan, Ayman'ın Gençlerbirliği'ne alacağnıdan ötürü dava açmaktan da vazgeçtiğini, kendisi ile konuştuğunu, böyle birşeyin yaşanmayacağını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 14:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?