30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Doktora görevi ihmal davası açıldı

Trabzon Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi'nde görevli bir doktor hakkında, hastasının ölümüne neden olduğu gerekçesiyle ''Memuriyet görevini ihmal'' suçundan dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, hamileliğinin 8'inci ayında bulunan Saadet Yurtsever (30) isimli kadın 14 Mart 2007 tarihinde tedavi amacıyla yatmakta olduğu Trabzon Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Saadet Yurtsever'in yakınları ise görevli Doktor Y.Ç.'den şikayetçi oldu.

Bunun üzerine Trabzon Valiliği tarafından hastanede görevli Doktor Y.Ç. hakkında soruşturma açılması için izin verildi. Doktor Y.Ç.'nin, hastasının bakımında görevini gereği şekilde yerine getirmediği ve ölümüne neden olduğu iddia edilirken, Doktor Y.Ç. hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Söz konusu dava önünüzdeki günlerde Trabzon Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

Öte yandan, yaklaşık 6 yıl önce yine aynı hastanede görevli Doktor H.T.S. hakkında da ameliyat ettiği bir hastasının karnında gazlı bez unuttuğu gerekçesiyle ''Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yaralanmaya sebebiyet vermek'' suçundan dava açılmıştı. Yüksek Sağlık Şurası'nın Doktor H.T.S.'yi 8'de 2 oranında suçlu bulan raporu doğrultusunda karar veren mahkeme, Doktor H.T.S.'yi 60 gün adli para cezası karşılığı 2 bin 400 YTL para cezasına çarptırmıştı.

Yine aynı hastanede görev yapan doktorlardan T.Ç. hakkında ise yaklaşık 3,5 yıl önce bir ameliyat sonrası hastasının ölümüne neden olduğu iddiasıyla dava açılmıştı. Geçtiğimiz aylarda sonuçlanan davada, Yüksek Sağlık Şurası tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Doktor T.Ç. suçsuz bulunarak beraat etmişti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 18:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?