5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Doktorlar bile şok oldu

İÇ ORGANLARININ TAMAMI TERS TARAFTA

Trabzon'un Of İlçesi Devlet Hastanesi'ne karın ağrısı rahatsızlığı nedeniyle gelen Arif Aktürk adlı gencin yapılan muayenesinde iç organlarının tamamının ters tarafta olduğu ortaya çıktı.

Karın ağrısıyla hastaneye gelen Arif Aktürk adlı 17 yaşındaki gencin acilde muayenesini yapan Dr. Afşin Taşdelen, hastanın kalp atışlarını dinlediğinde kalbinin sağ tarafta olduğunu tespit ederken, emin olmak için ultrason ve tomografi çektirdi. Yapılan çekimlerde Aktürk'ün 'organlarının tümü ters' olarak belirlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Afşin Taşdelen, tomografi sonuçları sonucu Taşdelen'in organların tamamının ters tarafta olduğunun belirlendiğini kaydederek "Ağrılarının kaynağı olan apandistini ameliyat ettik. Ameliyatı başarılı geçti. 10 yıllık uzmanlık hayatımda ilk defa organları ters bir hastayı ameliyat ettim, hasta iyi mutluyum" dedi.

Dr. Taşdelen, Aktürk'ün dünyada organları tamamen ters olan 15., Türkiye'de ise 2 veya 3. hasta olduğunu söyledi. Hasta Arif Aktürk ise organlarının ters yönde olduğunu öğrenince önce çok korktuğunu sonra doktoru tarafından kendisinin aydınlatıldığı ve sağlıklı olduğunu öğrenince çok rahatladığını belirterek "Şimdiye kadar hiç şikayetim olmadı normal çocuklar gibi oynadım koştum bir zararını görmedim" dedi.

İÇ ORGANLARININ TAMAMI TERS TARAFTA
İÇ ORGANLARININ TAMAMI TERS TARAFTA
İÇ ORGANLARININ TAMAMI TERS TARAFTA
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 19:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?