2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Doktorlara kar engeli

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi doktorlarından ve öğrencilerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik gönüllü grup, sağlık taraması için gidecekleri Trabzon’un Tonya İlçesi’ne bağlı Kalemli Köyü’ne kar yağışı nedeniyle ulaşamayınca civarda bulunan Hoşarlı Köyü’nde sağlık taraması yaptı.

Dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Kalemli Köyü’nün yolu ulaşıma kapanınca KTÜ Tıp Fakültesi’nden iki otobüsle Tonya İlçesi’ne gelen doktor ve doktor adayı öğrenciler, Hoşarlı Köyü’nde sağlık taraması gerçekleştirdi.

İlk olarak ısınmak için girdikleri kahvehanede vatandaşların tansiyonlarını ölçen çoğunluğu bayan doktor adayları, daha sonra Hoşarlı Köyü İlköğretim Okulu’nda çocuk, genç ve yaşlıları sağlık taramasından geçirdi. Köydeki yaklaşık 100 kişinin tansiyonunu ve şekerini ölçen, çocuk hastalıkları konusunda köylülere bilgi veren doktorlara, yöre halkı önce tedirgin yaklaştı. Önceki yıllarda yöreye gelen ve kendilerinden kan örnekleri alan doktorların yöre insanının genetik yapısını öğrenmek için araştırma yaptıklarını duyduklarını belirten köylüler, bu nedenle tedirgin olduklarını ancak daha sonra bu tedirginliklerini üzerlerinden attıklarını söyledi. Doktorlar, köylülerle sıcak ilişkiler kurarken, yanlarında getirdikleri ilaçları da hastalığı bulunan köylülere dağıttılar. Bu arada bir çocuğun zayıf olduğunu ve şişmanlamak istediğini söylemesi ise doktor adaylarını şaşırttı.

Sağlık taraması ile ilgili kısa bir açıklama yapan Türk Tıp Öğrencileri Birliği Trabzon Şube Başkanı KTÜ Tıp Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Ahmet Bök, 2 sene önce başlattıkları çalışmalar çerçevesince köylere giderek sağlık taramasından geçirdiklerini ve böylece doktora ulaşamayan yada doktorun ulaşamadığı insanlara yardım ettiklerini söyledi.

TRABZON (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 17:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?