4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Doktorlara mesai soruşturması

Trabzon'daki çeşitli hastanelerde mesaisine saatinde gelmeyen birçok doktor bulunduğu ve bu doktorlar hakkında Sağlık İl Müdürlüğü tarafından idari soruşturma açılacağı belirtildi. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine bir açıklama yapan Trabzon İl Sağlık Başkanı Dr. Şafak Şünbül, yaptıkları denetimler sonucu hastanelerde görevine zamanında gelmeyen doktorlar tespit ettiklerini ve haklarında idari soruşturma başlattıklarını söyledi. Hekimlerin bu tutumlarını sürdürmeleri halinde meslekten men cezasına kadar yaptırım uygulayacaklarını kaydeden Dr. Sünbül, "Muayenehanesi olan doktorların saat 16.00, muayenehanesi olmayan doktorların ise saat 17.00'ye kadar hastanelerde bulunma zorunluluğu var. Öğle tatilinin bitiş saati 13.30'da her doktorun mesaisinde olması lazım. Yaptığımız denetimlerde birçok doktorun bu mesaiye uymadıklarını gördük. Bir hastanemizde yaptığımız kontrollerde 1-2 hekimin dışında bütün hekimler dışarıdaydı. Yani saat 13.30'da hastane yok. Dolayısıyla bu doktorlarla ilgili gerekli tutanaklar tutuldu, soruşturma sürüyor" dedi. 

"Normal mesai saati içinde hiçbir memur, mesaisini asla başka bir mekanda, devletin hizmet mekanı dışında geçiremez" diyen Dr. Sünbül, "Bu bir suçtur. Bununla ilgili ekiplerimiz ben de dahil zaman zaman kontroller yapıyoruz. Bazı eksikleri görüyoruz. Bunların düzeltilmesi için de gerekli yasal işleri yapıyoruz. Hastane hizmeti sadece poliklinik hizmeti değil, servisteki hastaların da viziteleri var. Onların pansumanları, müdahaleler, cerrahi girişimler, ameliyatları bunlarda hastane hizmetleri içinde olan faaliyetlerdir. Dolayısıyla bir doktor poliklinikte değil ise hizmetini yapmıyor anlamına da gelmez. Ancak hastanede olmak, hastaneye hizmet etmek zorundadır" şeklinde konuştu. 

Doktorların mesaisinin sabah saat 08.00'de başladığını ve muayenehanesi olmayan hekimler için akşam saat 17.00'ye kadar devam ettiğini ifade eden Dr. Şafak Sünbül, "Mesai 9 saattir. Muayenehanesi olan hekimler de saat 16.00'ya kadar hastanede olmak zorundadır. Hastanelerimizde çalışan bütün hekimlerin bu kurala uyması gerekiyor. İdari olarak soruşturma sonucu ne öneriliyorsa onu veriyoruz. Kınama, uyarı, maaştan kesme veya kademe ilerlemesi durdurma cezası olabilir. Bu tutumlarını sürdürürlerse cezaları artabilir. Meslekten atılmaya kadar gidilebilir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2006 Perşembe 15:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer kukul IP: 81.214.190.xxx Tarih : 27.11.2006 14:27:00
ben aydında çalışan bir hekimim.sağlık müdürü kendisi de sanıyorum doktordur.eğer doktor gece ameliyata girmişse ne yapacak.doktorun klasik anlamda mesaisi olduğunu düşünmüyorum.herkes doktora vuruyor. bu ucuz anlayıştan lütfen vazgeçiniz.