5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Dolandırıcılığın böylesi!

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde müşterileri adına telefon hattı açtırarak bilgileri dışında internet üyeliği yapan ve bunun karşılığında hediye telefon aldığı iddia edilen 6 cep telefon bayisinden 3'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran B.K ve E.K. isimli kişiler, cep telefonu bayiliği yapan Yusuf G. ve Rasim C.’nin kendilerinin bilgisi olmadan adlarına telefon hattı açarak bilgileri dışında internet üyeliği yaptıklarını ve bunun karşılığında hediye Iphone aldığını iddia ederek şikayetçi oldular.

Bunun üzerine harekete geçen Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri, cep telefon bayisi işleten ve dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Rasim C. ve Yusuf G.’nin yanı sıra Mukaddes Ş., Servet E., Selen Nur Y. ve Hüseyin G.'yi yakın takibe aldı. Bu şahısların, müşterileri adına telefon hattı açtırarak bilgileri dışında internet üyeliği yaptığı ve bunun karşılığında hediye telefon aldığı belirlendi. Cep telefon bayisi 6 kişi gözaltına alınarak adliyeye çıkartılırken, Rasim C., Yusuf G. ve Hüseyin G. tutuklandı, diğer 3 kişi serbest bırakıldı.

Öte yandan Trabzon merkez Yeşiltepe mahallesinde ise bir kişi polise başvurarak dolandırıldığını belirtti. A.O.Ö. isimli kişi, Gülbahar Hatun Polis Merkezi Amirliği’ne müracaat ederek cep telefonundan kendisine 12 bin TL para ödülü kazandığını belirten mesajlar geldiğini ve kendisinin de belirtilen numarayı aradığında karşısındaki kişinin kendisine kontör yüklemesini istediğini ve kendisinin de daha sonra 10 adet 250'lik kontör alarak kontör kart numarasını karşısındaki şahsa söylediğini ifade etti. A.O.Ö., şüphelinin kendisine aldığı kontörlerin yetmediğini söylemesi üzerine dolandırıldığını anladığını belirterek şikayetçi oldu. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 13:43:00
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 17:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?