5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Domuz gripli öğrenci taburcu oldu

DOMUZ GRİBİ HASTALIĞI

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü İbrahim Özen, "Bir öğrencide domuz gribi teşhis edilmiş ve tedavisine başlanmıştır. Hastanın şu an genel durumu iyidir" dedi.

KTÜ Senato Toplantı Salonu'nda gerçekleşen basın toplantısına rektör yardımcıları ve KTÜ Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Tevfik Özlü katıldı. Rektör İbrahim Özen, Trabzon'da ilk domuz gribi vakası teşhis edildiğini belirterek "Bir öğrencide domuz gribi tanısı, alınan kan örneklerinin müspetliğiyle konulmuş ve tedavisine başlanmıştır. Hastamızın şu an genel durumu iyidir. Halkımız bu hastalıktan korunma yollarına dikkat ederek vücut sağlıklarına hassasiyet göstermelidir" dedi.

KTÜ Farabi Hastanesi'nin organ nakli ve açık kalp ameliyatlarında yakaladığı ivmeye değinen Özen, şöyle konuştu: "Bölge Hastanesi konumundaki Farabi Hastanemiz yine bölgenin büyük bir ihtiyacı olan yanık ünitesini büyük bir olasılıkla bu hafta içinde halkımızın hizmetine sunacaktır. Gerçekten iyi bir sağlık hizmeti sunan diğer sağlık hizmetleriyle beraber Farabi Hastanesi Trabzon'un bir sağlık kenti olma yolunda katkılarını artırarak devam edecektir."

KTÜ eski öğrencisi Nurgül A. isimli canlı bombayla ilgili sorulara da cevap veren Özen, sözlerine şöyle devam etti: "Canlı bombayla ilgili bilgiyi ben de dün gazetelerde gördüm. Gerekli önlemleri bizim yanımızda emniyetinde aldığını düşünüyorum. Bu öğrencimiz Samsun Çarşamba doğumlu olup Trabzon Meslek Yüksek Okulu ikinci öğretim bilgisayar programcılığına 06/09/2004 tarihinde kayıt yaptırmış. Harcını yatırmadığından dolayı 2007'de kaydı silinmiştir."

HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Domuz gribiyle ilgili söz alan KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Tevfik Özlü de şunları söyledi: "bu hasta 27 Ekim'de grip bulgularıyla bize müracaat etti. Kendisi grip vakası olunca kendisine h1 n1 pozitifliği olabileceğini düşünerek örnek alıp gönderdik. Onun sonucunda pozitif olarak geldi. Son derece hafif bir şekilde atlatmıştır, üç gün süreyle gerekli tedavileri edilmiş olup hastamız Cuma günü taburcu edilmiştir. Şimdi sağlığında herhangi bir problemi olmayıp yaşamına devam etmektedir."

DOMUZ GRİBİ HASTALIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 14:27:05
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 16:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?