30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Donanma Komutanı Oramiral Ataç Trabzon'da

Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç, denizcileri heyecanlandıran bir şehir olan Trabzon'da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. 

Donanma Komutanı Oramiral Ataç ile üst düzey donanma komutanları, Kemal Reis ve Turgut Reis fırkateyni ile Gür isimli denizaltıdan oluşan 1. Muhrip Filotillası Komodoru ile Karadeniz'de yapılan tatbikat kapsamında Trabzon'a geldi. Sabahleyin Trabzon Limanı'na gelen komodorun limana girişinde burada demirli bulunan gemiler siren çalarken, komodoru Trabzon Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, 48. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahadır Uçkan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz ve çok sayıda subay karşıladı. 

Oramiral Ataç, Harp Filosu Komutanı Tümamiral Nusret Güner ve Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Serdar Dülger ile birlikte Trabzon Valiliği'ne gitti. Ataç, burada Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. 

Valilik bahçesinde çocuklarla sohbet eden Oramiral Ataç, çocukların "Denizci olmak istiyoruz" sözlerinden çok mutlu oldu ve "Aferin size" diye karşılık verdi. Ataç'ı, Vali Nuri Okutan resmi törenle karşıladı. Valilik şeref defterini imzalayan Ataç, Trabzon'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Uğradıkları limanlarda fazla kalmadıklarını fakat Trabzon'da daha uzun kalmayı planladıklarını belirten Ataç, şöyle konuştu: "Bu şehir denizcileri heyecanlandıran bir şehir. Burada denizcilere çok ilgi var. Bu nedenle Trabzon'da uzun kalacağız. Bu süre içinde gemilerimiz halka açık olacak. Trabzon halkıyla bütünleşerek onları bağrımıza basmak istiyoruz. Trabzon Karadeniz'in incisi, bizim gözbebeğimizdir." 

Vali Okutan da, donanma komutanlarına teşekkür etti. Okutan, gemi personelinin şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezeceklerini söyledi.
Vali Okutan ziyaretin anısına Oramiral Ataç'a Trabzon işi gümüş telkari, Oramiral Ataç da Vali Okutan'a gemici pusulası hediye etti. Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.
iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 13:18:40
Güncelleme :8 Haziran 2007 Cuma 13:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?