30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

DP kadın kollarından 50 istifa

TRABZON'da Demokrat Parti (DP) Kadın Kolları İl ve Merkez İlçe teşkilatlarına üye 50 kadın, düzenledikleri basın toplantısıyla görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Kadın partililer, açıklanan milletveki aday listesini içlerine sindiremedikleri için istifa ettiklerini belirtti.

DP'nin Trabzon'da İl Seçim Kurulu'na verdiği 8 kişilik milletvekili aday listesine tepkiler dinmiyor. DP Trabzon İl ve İlçe Kadın Kolları, parti binasında düzenledikleri basın toplantısı ile görevden istifa etti. DP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Sevgi Yarımbıyık, en zor günde bile partilerini asla yalnız bırakmadıklarını söyleyerek, “Partimizin ışığını hiç söndürmeden, kapımızı kimseye kapatmadan çalışmalarımızı sürdürdük. 18 İlçede kadın kollarımız her an seçime hazır durumda, iktidar için hızlı bir çalışmanın içine girmeye hazırlanırken, Demokrat Parti üyelerini sükut-u hayale uğratan böyle bir liste beklemiyorduk ve böyle bir vefasızlığı hak etmemiştik” dedi.

Yarımbıyık, komaya girmiş bir hastayı alıp iyileştirdiklerini kaydederek, şöyle devam etti: “Tam koşmaya başlayacağı sırada bu yapılanlar, koşmaya hazırlanan hastamızın bacağını kırmaktır. Bunca yıllık emeğimizin karşılığı bu olmamalıydı. Partililerimize yapılan bu vefasızlık karşısında gönlümüzü verdiğimiz, 11 yıldır aktif olarak çalıştığımız partimizin İl ve Merkez İlçe kadın kolları olarak, Genel Merkez'in hazırlayıp sunduğu milletvekili aday listelerine karşı tepkimizi göstermek için, partimizdeki görevimizden istifa ediyoruz. Sayın Başkan Mehmet Ağar, ‘Seçimde barajı geçemezsek görevi bırakırım’ demişti. Biz Demokrat Parti'nin barajı geçmesini istiyoruz. Ancak geçemezse Ağar'ın sözünü tutmasını da bekliyoruz.”

Trabzon Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Lale Murathanoğlu ise Trabzon'dan üçüncü sırada aday gösterilen Bekir Bülbüloğlu'nun birinci sırayı hak ettiğini söyledi.



iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 18:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?