30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

DP'de Eyüp Aşık liste başı

DP, GP ile ittifak ve yeni bazı isimleri safına katabileceği ihtimallerini dikkate alarak, Yüksek Seçim Kurulu'na verdiği listede "8 Haziran" taktiği uyguladı. DP listesinde, 8 Haziran'a kadar yeni isimlerin konabilmesi için 23 il eksik yazıldı. YSK'ya verilen listede, Elazığ 1. sıra boş bırakıldığından Genel Başkan Mehmet Ağar aday olmadı, ancak DP'den yapılan açıklamada YSK'ya verilen listede Ağar'ın Elazığ 1. sırada olduğu belirtildi. 

Merkez sağda ANAP ile bütünleşmenin son anda sağlanamaması, DP'ye yeni ittifaklar için zaman bırakmazken, liste telaşına da neden oldu. DP seçim takviminin sağladığı imkânı kullanarak, GP ile ittifak olasılığını açık tutmak ve bazı popüler isimleri safına katabilmek için dün YSK'ya teslim ettiği listede, aralarında Antalya, Elazığ, Erzincan, Hatay, Mersin, İzmir (iki bölge), Kayseri, Sakarya, Samsun, Sivas, Van ve Kırıkkale'nin de bulunduğu 23 ili eksik yazdı. Bilecik ve Eskişehir listelerinin ilk sıraları, dün adaylıktan çekilen Genel Muhasip Bahattin Şeker'i ikna etmek için boş kaldı. GP Genel Başkanı Cem Uzan ile anlaşma sağlanacağı ihtimaline bağlı olarak İzmir ve Sakarya'da aday gösterilmedi.


Bedük çekildi
Ankara 1. Bölge ilk sırada ATO Başkanı Sinan Aygün'ün aday gösterilmesi üzerine, 2. sıradaki Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük adaylığını çekti ve partiden istifa etti.
DYP Teşkilat İşleri Başkanı Mümtaz Yavuz Ankara 1. Bölge'den, eski bakan Bekir Sami Daçe de Adana'dan liste başı oldu. Gaziantep'in ilk sırasında da MHP'nin eski cumhurbaşkanı adaylarından Kamil Turan aday gösterildi.
İstanbul 1. Bölge'de liste başı, Fethullah Gülen ile yaptığı röportajlarla ünlenen yazar Nevval Sevindi oldu. Listenin 2. ve 3. sıralarında Faik İçmeli ile Tevfik Altınok yer aldı. İstanbul 2. Bölge'de Celal Adan, 3. Bölge'de Nüzhet Kandemir listenin ilk sırasından aday oldu. Pınar Eczacıbaşı 2. Bölge 3. sıra, Necdet Menzir de 3. Bölge 4. sıraya yerleşti.


Sinop'a Topçu
Ağar, Şebnem Kısaparmak'ı Kastamonu'da ilk sıradan aday gösterdi.
İç Anadolu'da MHP kökenli adaylara ağırlık veren Ağar, MHP'li eski bakan Ramazan Mirzaoğlu'nu Kırşehir'de liste başı yaptı. Nevşehir'de eski bakan Esat Kıratlıoğlu'nun oğlu Ahmet Kıratlıoğlu, Rize'de Köksal Toptan, Sinop'ta eski bakan Yaşar Topçu, Trabzon'da Eyüp Aşık, Batman'da Faris Özdemir listebaşı oldu.


Bucak geri dönüyor
Ağar, Konya'da sevilen isimlerden biri olan ve MHP oylarını da etkileyebilen Pankobirlik Başkanı Recep Konuk'u 1. sıradan aday gösterirken, bankaların hortumlanmasına karşı çıkarılan yasanın mimarlarından eski Adalet Bakanlığı bürokratı Mehmet Tucuk, Tokat 2. sıraya yerleşti. Susurluk davası sanıklarından Sedat Bucak Şanlıurfa'da ilk sırayı alırken, eski ANAP milletvekili Enis Sülün Tekirdağ'da, Cengiz Özdemir de Kocaeli'nde liste başı adayı yapıldı.


Bayar adaylıktan çekildi

İstanbul listesinde yer alması planlanan öğretim görevlisi Deniz Ülke Arıboğan, İzmir'den aday gösterilmesi planlanan Mehmet Ali Bayar ile eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, sağda bütünleşme sağlanamadığı için adaylıktan çekildi. Manisa ilk sıra adayı Rıza Akçalı ve Hasan Subaşı ise listenin bütününe tepki göstererek adaylıklarını geri çekti.
Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 14:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?