4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Dünya Kupası'na balık yolluyoruz

Almanya'da yapılacak olan Dünya Kupası maçları dolayısıyla bu ülkeye bol miktarda turist gelecek olması buradaki restoranları harekete geçirdi. Alman restoranlar balık ihtiyaçlarının bir kısmını başta Trabzon olmak üzere bir çok şehirden sağlarken, en fazla kültür balıklarını tercih ediyor. 

Yunanistan ve İtalya vatandaşlarının en fazla kültür balığını tercih ettiği vurgulanırken, bu balığın ihraç edilmesi nedeniyle Trabzon'daki balık tezgahlarında kültür balığına artık eskisi gibi bol miktarda rastlanmıyor. 

Farozlu balıkçı Erol Çilingir, son günlerde Almanya'ya ihraç edilen kültür balığının iç piyasadaki fiyatı bir anda artırdığını belirtirken, bu balıkların pahalı oluşu yüzünden müşterilerin tercih etmediğini söylüyor. 

Almanya'da yapılacak dünya kupası maçları nedeniyle Alman restoranların Trabzon'dan bol miktarda balık ihraç etmeye başladığını ifade eden Çilingir, "1 Mayıs'ta başlayan av yasağı nedeniyle büyük tekneler denize açılamıyor. Dolayısıyla küçük teknelerin avladığı balık ihtiyaca cevap veremediğinden takviye olarak devreye kültür balığı giriyordu. Almanya'da yapılacak Dünya kupası maçları nedeniyle bu ülkeye turist akını olacağı için burada bulunan restoranlar bölgemizden başta kültür balığı olmak üzere diğer balık çeşitlerini ihraç etmeye başladı. Kültür balıklarını en fazla Yunanistan ve İtalyan vatandaşları tercih ederken, bu balıklar arasında Lupra, Levrek Alabalık ilk sırayı alıyor. Son 3 yıldır denizlerimizde barbon, kefal, istavrit gibi balıklar bol miktarda avlanması biz balıkçıların yüzünü güldürüyor. Bunun da nedeni ise balıkçıların büyük bir kısmının avlanma yasağına uymasıdır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 12:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?