30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Dünyanın kurtuluş reçetesi Baş'ta

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, iktidara gelmeleri halinde fındığa 10 YTL, çaya ise 1.5 YTL fiyat vereceklerini öne sürdü. 

Memleketi Trabzon'da partisinin il binasında bugün bir basın toplantısı düzenleyen BTP lideri Haydar Baş, emekli orgeneral Edip Başer'in görevden alınmasını değerlendirdi. Başer'in aylar süren çalışmalarına rağmen hiçbir sonuç alınamadığını söyleyen Baş, "Bu konu ilk ortaya atıldığında bunun PKK'yı demokratik zemine taşımak olduğunu kamuoyuna deklare etmiştik. Adamın birisi silahını almış sizi yok etmek için üzerinize geliyor, siz masa başında 'sizinle anlaşalım' diyorsunuz. Ben de bu işe kargalar güler demiştim. Ama mesele devlet meselesi olduğu için de fazla söz söyleyip vatan sevgimiz ve millete bağlılığımız nedeniyle ileri gitmemiştik. Zaman ilerledikçe bunun bir işe yaramadığı ortaya çıktı" dedi. 

BTP iktidarı döneminde fındığa 10 YTL fiyat vereceklerini kaydeden Baş, "Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bunu tahahhüt ediyorum. Aynı zamanda çay bölgesiyiz. 73 kuruşla çay alınıyor. Benim ineklerim var, otun kilosu 80 kuruş. Senin çay fiyatınla bir kilo ot verilmiyor. Çaya 1.5 YTL fiyat vereceğiz. Karadeniz'in yeri BTP'dir. BTP'nin yeri laik Türkiye Cumhuriyeti'dir" diye konuştu. 

Hazırladığı ekonomi modelinin sadece Türkiye'yi değil dünyayı kurtaracak bir model olduğunu savunan Haydar Baş, "Sosyal devlet milletini düşünen devlettir. 500 YTL vatandaşlık maaşı verilecek. Asgari ücret 2 bin YTL olacak. Bazıları 'kaynak nerede' diyor. Sen ne anlarsın, sen hesap biliyormusun, sen okyanus ötesindeki devletin buradaki sözcüsüsün. Şimdi el ele vereceğiz. Tek bilek tek yürek olacağız. Ben bu işi biliyorum. Bu insanlar, bu partiler Türkiye'nin bu sonunlarını çözebilecek durumda değiller. Bunlar matruşka bebekleri. Hepsi birbirinin aynısı. Hepsi ABD'ci, hemsi IMF'ci. Gelin bir kere BTP etrafında olalım. Bu dertlere hep beraber çözümleyelim" dedi. 

Baş, Cumhuriyet mitinglerini de eleştirerek, "Cumhuriyet mitingileri kutuplaşmayı organize eden bir başka durum. Sol kesim bunu organize ediyor. Ulusal tüm kesimleri çağırıyorlar. 'Ne AB, ne ABD, bağımsız Türkiye' diyorlar. Bunu 2003 yılında Çağlayan Meydanı'nda söyledim. 'Buraya gelenler CHP veya MHP'ye oy versinler, gelmeyenler ise AK parti'ye oy versinler' diyorlar. Yani bunlar vatandaşı yönlendirirek, BTP'ye gitmesini istemiyorlar. Normal şartlarda girilecek seçimlerde BTP en önde çıkacaktır. Bundan hiç kuşku yok. Biz çok hazırlıklıyız" açıklamasını yaptı. 

BTP lideri Haydar Baş, milletin istediği yerden aday olacağının altını çizerek, "Trabzon'dan henüz bana bir teklif gelmedi. Kilis'ten, İstanbul'dan, Giresun'dan, Ordu'dan teklif geldi. Beklemekteyiz" dedi.


iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 18:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet alper IP: 85.108.177.xxx Tarih : 4.06.2007 10:50:33
ne olursa olsun bu insan denenmeli....MİLLİ EKONOMİ MODELİ ÜLKEMİZ İÇİN KURTULUŞ REÇETESİDİR...TARTIŞILSIN ARAŞTIRILSIN İNCELENSİN....