4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Durnalu Yaylası'nda şenlik

Trabzon'un Çaykara İlçesi Karaçam Beldesi Durnalu Yaylası'nda bu sene ilki düzenlenen 'Durnalu Yayla Şenliği' coşkuyla kutlandı. 

Şenliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı Dursun Ali Sevinç, bu yıl ilki düzenlenen şenliğin önümüzdeki yıllarda da devam ettirileceğini söyledi. Özellikle yöre dışındaki Karaçamlılar'ı biraraya getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Sevinç, "Bu tür organizasyonlarla kültür ve geleneklerimizi yaşatmak, halkın birbirleriyle bütünleşmesini sağlamak ve özellikle yöre dışında ikamet eden Karaçamlılar'ı ve komşu köylerdeki kardeşlerimizi biraraya getirmek istedik" dedi. 

İlkini düzenledikleri bu şenliği önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir organizasyonla sürdüreceklerini ifade eden Sevinç, şenliğe katılan herkese teşekkür etti. 

Bol bol horonun oynandığı şenliğe yöresel sanatçılar renk katarken, Karaçamlılar birbirleriyle hasret giderme imkanı buldu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 12:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gunaçar IP: 88.227.97.xxx Tarih : 12.05.2008 19:37:57

çok güzel bir organizasyon emeği geçen herkese teşekkür ederim karaçamın insanı başka oluyor durnalu da buna eklenince çok güzel bir tablo ortaya çıkıyor fakat sayın başkanım zeynep başkanı daha getirmeyin .onun yerine has kemençe çalan Adem kodalak ,İrfan akbulut, Hasan yavuz,Adem karabulut ,Aydın güner ,Sait uçar gelse daha iyi olmaz mı?