30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

DYP'den TGC'ye ziyaret

Doğru Yol Partisi (DYP) Merkez İlçe Yönetim Kurulu Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni (TGC) ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan DYP Merkez İlçe Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Trabzon'da her yapılan etkinliğin kimi çevrelerce yatırım, kimi çevrelerce siyasi manevra, kimi çevrelerce rant, kimi çevrelerce daha farklı bir biçimde ele alınarak değerlendirildiğini söyledi. 

Bunun sebebinin planlamalardaki hedef ve amaç eksikliği olduğunu belirten Ustaömeroğlu "Tüketim kenti olma yolunda süratle ilerlemekteyiz. Günlük veya kısa vadeli projeler geliştirmekteyiz. Stratejik çalışmalar yapmaktayız. Hedefi net olarak ortaya konulamamış bir kentte yapacağınız stratejiden sonuç almakta zorluk çekersiniz. Ülkemizde üçer, beşer yıllık yapılan kalkınma planları ne yazık ki her siyasi iktidar döneminde farklı şekilde değerlendirilmektedir. Bunun kentlerimize yansıması da farklı olmaktadır. Bu nedenle bizler Doğru Yol Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu olarak bir süre önce bir basın toplantısı ile Trabzon’un geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulunmuş ve bir öneri sunmuştuk. Bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ne bu önerimizi sunuyoruz ve desteklerini bekliyoruz. Bu anlamda sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve dernekleri, siyasi partileri, ilgili kurumları gezeceğiz ve önerimizi yineleyeceğiz. Üniversitemiz ile bu düşüncelerimizi paylaşmıştık yine paylaşmaya devam edeceğiz" dedi. 

Ustaömeroğlu, önerileri ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "2023 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağız. Kalkınma planlarının süresi göz önünde bulundurulup ele alındığında kısa bir zaman sonra bu kutlamayı yapacağımız açıktır. Cumhuriyetin yüzüncü yılında nasıl bir Trabzon? başlığı altında gelin bunu bir siyasi parti önerisi çizgisinden çıkarıp hedef olarak ele alın ve kucaklayın. Bu konuyu içeren bir yol haritası çizip kongre, konferans, panel, sempozyumlar düzenleyelim. Akademik çalışmalar yapıp hedef belirleyelim. Bu kentin mevcut durumunun yarın garantisi yoktur. Ama koyacağınız hedef böyle bir yarının garantisidir."
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 16:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?