2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

'Edebiyatta Trabzon' sempozyumu

Ankara Üniversitesi (AÜ) Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) ve Trabzon Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen ve iki gün süren ’Trabzon’da Edebiyat ve Edebiyatta Trabzon’ konulu sempozyum bugünkü oturumun ardından sona erdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen ’Trabzon’da Edebiyat, Edebiyatta Trabzon’ sempozyumunda iki gün boyunca, ’Trabzon’un Kültür Tarihi, Trabzonlu Şair ve Yazarlar, Trabzon Yöresi’nde Destan Kültürü, Karadeniz Fıkralarının Doğuşu ve Trabzon Efsaneleri’ gibi konular değişik akademisyen, yazar ve şairler tarafından tartışıldı.

Sempozyumun oldukça yararlı geçtiğini belirten TÖMER Trabzon Şubesi Müdürü Ali Osman Durmuş, "Trabzon, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve aynı zamanda da Anadolu’nun en eski şehirlerinden birisi. Bu sempozyumun amacı Trabzon’un kültür, sanat ve edebiyat yaşamını tartışmak, edebiyat haritasında Trabzon’un konumunu belirlemek ve bulunduğu alan içerisinde yeşeren ürünleri sergilemek ve bu ürünleri dile, söze döken kültür adamlarını anmaktı. Geçmiş yıllarda bir kültür ve sanat şehri olma özelliğini taşıyan Trabzon’un bu özelliği, bugün başta küreselleşme olmak üzere değişik nedenlerle gerilemeye başladı. Trabzon’un bu özelliğini yeniden harekete geçirmek, Trabzon’u yeniden kültür ve sanatın soluk aldığı ve bu alanda layık olduğu yerine ulaştırmak için bu sempozyumu düzenledik" dedi.

Sempozyumun Trabzon’un genç insanlarına kendi kültürlerini, yörelerinin yetiştirdiği değerleri ve onların eserlerini tanıtmak açısından büyük önem arz ettiğini ve çok faydalı olduğunu belirten Durmuş, Ankara Üniversitesi TÖMER olarak Trabzon Belediyesi ile işbirliği içinde önümüzdeki günlerde de çeşitli konularda benzer etkinlikleri gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

TRABZON (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 15:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?