5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Ege belediyeleri seminer için geldi

KIYI EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ EĞİTİM SEMİNERİ TRABZON’DA YAPILIYOR

Trabzon’da 3 gün boyunca devam edecek olan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği Eğitim Semineri başladı.

Eğitim seminerinin açılışında konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 3 gün boyunca sürecek olan seminerin, bilgi alanında eksikliği hissedilen konularda önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği’ne semineri Trabzon’da düzenlediklerinden dolayı teşekkür eden Vali Kızılcık, bu seminer vesilesi ile Trabzon’un bilinen yeşilinin ve dost sıcaklığının daha iyi yaşanacağını ifade etti. Yerel yönetimlerin hangi zorluklarla karşı karşıya olduklarını bildiğini belirten Vali Kızılcık, “Doktora tezimi yerel yönetimler üzerine yazdım. Bu anlamda gerçekten yerel yönetimlerimizin hangi sorunlarla karşı karşıya olduklarını, ülke kalkınmasında, demokratik gelişmede hangi öneme sahip olduklarını çok iyi idrak edenlerden biriyim. Şunu ifade ediyorum, yerel yönetimlerimiz hem yetki anlamında hem de kaynak anlamında daha güçlendirilmeli ki; halka en yakın birimler olarak vatandaşlarımızın medeni ve çağdaş ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilsinler” dedi.

Stratejik planın önemine de değinen Vali Kızılcık, İl Özel İdareleri ve belediyelerin stratejik planlarının uyumlu olması gerektiğini, bu uyumun bölge ve ülke stratejik planlarıyla da sağlanması gerektiğini kaydetti. Vali Kızılcık, ülke genelinde stratejik planlarda sağlanacak uyumun ulusal kalkınmanın önünü açacağını ve kalkınmaya hız vereceğini sözlerine ekledi.

KIYI EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ EĞİTİM SEMİNERİ TRABZON’DA YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 13:25:03
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 17:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?