30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Eğitim-Bir Sen'den ek ders tepkisi

Eğitim-Bir Sen Trabzon Şubesi Başkanı Aslan Balta, öğretmenlerin ek ders yönetmeliğinden kaynaklanan kayıp haklarının iade edilmesi gerektiğini belirterek, bu konudaki mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini söyledi. 

Trabzon Hükümet Konağı önünde sendika üyesi bir grup ile birlikte basın açıklaması yapan Balta, öğretmenlerin ek ders konusunda yaşadıkları mağduriyetlerle, eğitim kurumlarında yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların sorunlarına çözüm taleplerini seslendirmek için biraraya geldiklerini kaydetti. 

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmen ve yöneticilerin en önemli gelir kaynaklarından birini de ek ders ücretlerinin oluşturduğunu ve bu konuda yakın geçmişte kanun ve mevzuatta bazı değişiklikler gerçekleştirildiğini dile getiren Balta, bu değişiklik ve uygulamaların eğitim çalışanlarını büyük ölçüde mağdur ettiğini ileri sürdü. 

Mevzuat değişikliği sürecinin her aşamasında sendika olarak ilgili kurum ve komisyonlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını, tasarı ve tekliflerin olumsuz yanlarının kapsamdan çıkarılmasını ve eğitim çalışanları lehine sonuç oluşturacak hükümlere yer verilmesini talep ettiklerini hatırlatan Balta, bu konudaki mücadelelerinin hukuki süreç de dahil olmak üzere kararlılıkla devam ettiğini söyledi. 

Öğretmenlerin ek ders yönetmeliğinden kaynaklanan kayıplarının derhal iade edilmesi gerektiğini savunan Aslan Balta, "Bunun yanında öğretmenlerin ek ders ücretleri daha da artırılmalıdır. Öğretmenin bir cebinden alıp ötekine koyma uyanıklığına son verilmelidir. Hastalık veya öğrenime herhangi bir sebeple ara verildiği günler ile resmi bayram ve diğer sebeplerle izinli olan öğretmenlerin okula gelemediği günkü derslerinin tümünün ek ders kabul edilerek ücretinden kesilmesi uygulamasına derhal son verilmelidir. Ayrıca memur ve hizmetlilerin mali ve sosyal yardımlar sorunları çözülmeli, hizmetlilerin görev tanımlamaları ile ilgili karmaşaya son verilmelidir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2007 Salı 17:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?