4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Eğitim İş Başkanı Trabzon'da

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Türkiye'de öğretmenlerin çok zor şartlar altında görev yaptığını savundu. 

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, sendikanın il temsilciliğini ziyaret için geldiği Trabzon'da, Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi. Doğu bölgelerinden başlattıkları geziyi Karadeniz'de sürdürdüklerini belirten Adıbelli, bu bölgelerde öğretmenlerin çok zor şartlar altında görev yaptıklarını söyledi.

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerin sorunlarına çözüm bulamadığını da ileri süren Adıbelli, "Türkiye'de son 4-5 yıldır öğretmenler, memur ve hizmetliler aldıkları ücret ve maaşa rağmen okullarda elinden geleni yapmaktadır" dedi. Okullarda şiddetin giderek büyüyen ve acil çözüm bekleyen bir sorun haline geldiğine dikkat çeken Adıbelli, şiddet sonucu bazı öğrencilerin hayatını kaybettiğini ancak buna rağmen Milli Eğitim Bakanı'nın yaşananları "Ufak tefek şeyler" diyerek geçiştirdiğini iddia etti. 

Okullarda şiddetin önüne geçilmesi için hem okul idaresine hem de aileye önemli görevler düştüğünü belirten Başkan Adıbelli, şiddetin temel sebebinin ekonomik olduğunu, bununla birlikte öğrencilerin aileden gördükleri şiddetin ve televizyondaki şiddet içeren filmlerin de bunda büyük payı olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 10:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?