30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Emekli Albay Balçık MHP'den aday

Emekli Jandarma Kurmay Albay Cafer Balçık, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Trabzon’da milletvekili aday adayı oldu. 

Partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını açıklayan emekli albay Balçık, Trabzon’un bir evladı olduğunu belirterek “1959 yılında Çaykara'da doğdum. İlkokulu ve ortaokulu Çaykara'da bitirdikden sonra, Kuleli Askeri Lisesi'ni ve ardından 1979 yılında Kara Harp Okulu’nu bitirdim. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Ekonomi Yüksek Lisansı’nın ardından Türkiye'nin dört bir yanında Bölük Komutanlıkları yaptım ve Jandarma Okulları’nda öğretim görevlisi olarak bulundum. 1986 yılından itibaren Şırnak’tan başlayarak kendimi terörle mücadelenin içerisinde buldum. Uzun bir süre dönemin başbakanı ve daha sonra cumhurbaşkanı olan Turgut Özal’ın Irak’ın kuzeyindeki ilişkilerle ilgili özel temsilciliği görevini yürüttüm” dedi. 

1995-97 yılları arasında Tunceli Jandarma Bölge Kurmay Başkanı olarak görev yaptıkdan sonra, Karadeniz Bölgesi'nde terörün başlaması nedeniyle kendi isteğiyle bu bölgenin Kurmay Başkanlığı’na atandığını hatırlatan Balçık “Duyarlı bölge halkımızın desteğiyle, Pontusculuk faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve terör örgütünün bölgeden tasfiyesinin ardından Şırnak Tümen Kurmay Başkanlığı’na atandım. Bu görevden sonra, 2000 yılında bir başka alanda ülkeme hizmet etmek üzere kendi isteğimle emekliye ayrıldım” diye konuştu. 

Emekli Kurmay Albay Cafer Balçık, Karadeniz üzerinde oynanan oyunları görerek, yaşayarak, deşifre ederek ve etkisizleştirilmesinde aktif rol oynayarak görev yaptığını ifade ederek “Karadeniz Bölgesi Kafkaslar Coğrafyası’nın en startejik bölgesi Trabzon ise bu bölgenin kilidi konumundadır. Trabzon halkı ise yürekliliği, engin vatan sevgisi ve sonsuz feragati ile ülkemizin adeta sigortası ve teminatı konumundadır. O nedenle şer odakları Trabzon ilini ve onun yiğit insanlarını hedef almakta, karalamakta ve yılgınlık içerisine sokmaya gayrdet etmektedir. Ben strateji ve terör alanındaki tecrübelerimle sizin adına bu oyunları bozmak için huzurunuzu geldim” şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 13:24:21
Güncelleme :20 Mayıs 2007 Pazar 14:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet rauf IP: 88.255.170.xxx Tarih : 21.05.2007 16:09:54
Bu toprakların bağrından çıkmış vatansever insanlar ülkemizi soyanlardan,satanlardan kurtaracaktır. Komutanın adaylığı vatana,millete hayırlı olsun!