5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Emlakçılar 2. Tapu-Sicil istiyor

Trabzon'da iş hacmi yoğun olan Tapu-Sicil Müdürlüğü’nün, taleplerin çokluğundan ve aşırı yoğunluktan dolayı ikincisinin açılmasının kaçınılmaz olduğu belirtildi.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan, Trabzon merkez ve merkeze bağlı köylerin bütün tapusal işlemlerinin Trabzon Tapu-Sicil Müdürlüğü’nde yapıldığını, vatandaşların başvurularının aşırı yoğunluktan dolayı aksaması ve zaman almasının bir dizi olumsuzlukları beraberinde getirdiğini söyledi.

Tapu-Sicil Müdürlüğü’nde yoğunluktan ötürü “bugün git-yarın gel” sisteminin işlediğini ve işlerin istenildiği şekilde sonuçlandırılamadığını kaydeden Taflan “Tapu-Sicil Müdürlüğü’nde işlem yaptırmak üzere uzaktan gelmiş bir vatandaş başvuru saatini geciktirdiğinden dolayı bir sonraki güne kalabiliyor. Yaşanan kargaşalıklardan dolayı numaratör sistemine geçilmesine, vatandaş sıra numarasını almasına rağmen yaşanan gerginliklerin önüne geçilemiyor. Vatandaş personel ile karşı karşıya kalıyor” dedi.


Vatandaşın yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı icra olaylarının artış gösterdiğini, gayrimenkullere de bu icra kapsamında haciz geldiğini kaydeden Taflan “Bu haciz yazılarının da Tapu-Sicil Müdürlüğü’ne gönderilmesinden dolayı vatandaşların işlemleri ikinci planda kalmaktadır. Aslında alacaklı avukatları tarafından haciz yazıları gönderilmeden önce borçlunun üzerine gayrimenkul olup olmadığı bakıldıktan sonra haciz yazıları gönderilmiş olsa Tapu-Sicil Müdürlüğü’nde işler bir nebze hız kazanmış olur.

Tapu-Sicil Müdürlüğü personelinin yoğun ve özverili çalışmaları ile zor şartlarda üzerilerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmalarına rağmen bundan öte daha fazla yapabilecek bir şeyleri olmadığı gibi yetkililerin bu sorunu çözebilmeleri için bir an önce 2. bir Tapu-Sicil Müdürlüğü’nü Trabzon'da açmaları gerekmektedir. Trabzon potansiyel ve yapmış oldukları işlemlerden dolayı artan yevmiye sayısına istinaden ikinci Tapu-Sicil Müdürlüğünü hak etmiş olması dikkatlerden kaçmamalıdır. Yıllık iş hacmi 35 bin yevmiye olan Trabzon Tapu-Sicil Müdürlüğü’nde işlemlerin tek müdürlükte yapılması zorlaşmıştır. Üzüldüğümüz bir yönü ise nüfus ve iş hacmi olarak Trabzon'un altında olan iller vardır. Buralarda ikinci müdürlük açılabiliyor da Trabzon'da niçin açılamıyor anlamak mümkün değildir” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 12:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?