6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Emlakçılara yaz geldi

EMLAKÇILARA YAZ GELDİ

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte emlak piyasasında satışlar arttı. Sene boyu durgun bir piyasası bulunan emlak sektörü yaz gelmesiyle birlikte hareketlenmeye başladı.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde emlakçılık yapan Ali Paşa Cihan, vatandaşların yaz mevsimiyle birlikte arsa ve daire alımına öncelik verdiğini söyledi.

Yıl boyunca monoton bir şekilde ilerleyen emlak piyasasına yazın hareketliliği can kattı. Konut kredilerinin artacağı duyumları emlakçıları tedirgin ederken, satışların şu an iyi olduğu öğrenildi. Emlakçılık yapan Ali Paşa Cihan, alıcıların arsadan çok dairelere ilgi gösterdiğini belirterek, “İnsanlar arsa alarak yapımı konusunda pek uğraşmak istemiyor. Bu yüzden alıcıların büyük çoğunluğu daireyi tercih ediyor. Yaz mevsimiyle birlikte; okulların tatil olması, hava koşullarının olumlu bir şekilde ilerlemesi alıcıyı bu dönemde daire almaya itiyor.” dedi.

Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin de yaz mevsimiyle ülkeye dönmesinin satışlara artı kattığının altını çizen Cihan, “Gurbetçilerimiz de orada yapmış oldukları birikimleri, memleketine gelerek değerlendiriyor. Avrupa’da yapmış oldukları maddi birikimleri buraya gelerek yatırıma çeviriyorlar. Bu da bizim satışlarımızda etkili oluyor.” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 15:35:03
Güncelleme :21 Haziran 2011 Salı 16:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?