4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Emniyet ''nakavt'' etti

Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından organize suç örgütleriyle mücadele faaliyetlerine yönelik il merkezinde 3 gündür sürdürülen ve "Nakavt Operasyonu" adı verilen çalışmalarda gözaltına alınan 16 kişi bugün adliyeye çıkartılacak. 

Konuyla ilgili olarak Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından bugün yazılı bir açıklama yapılarak, operasyonda ele geçirilen silah ve teçhizatlar basına gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, organize suç örgütleriyle mücadele faaliyetlerine yönelik il merkezinde sürdürülen çalışmalarda "suç işlemek maksadıyla silahlı organize suç örgütü kurmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, silah temin ederek adam yaralamaya ve adam öldürmeye azmettirmek, örgüte yardım ve yataklık yapmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevli polis memurunu silahla yaralamak ve 6136 sayılı silah kanuna muhalefet" suçlarını işledikleri tespit edilen Ş.D, A.A, M.A, R.A, G.K, S.Y, L.B, İ.Y, Z.Y, B.G, C.E, A.P.A, S.B, Y.K, H.Ç. ve İ.G. isimli şahıslara yönelik 16 Ağustos günü 'Nakavt Operasyonu' gerçekleştirildiği bildirildi. Operasyon sonucu adı geçen şahısların yakalanarak gözaltına alındığı ve ev, işyeri, araç ve üzerlerinde yapılan aramalarda ise farklı çap ve markalarda 8 adet tabanca, tabancalara ait 8 adet şarjör, 150 adet fişek, 3 adet G-3 mermisi, 1 adet kurusıkı tabanca, kurusıkı tabancaya ait bir şarjör ve 15 adet mermi, bir tane polis trafik ve asayiş kanallarını dinlemek için el telsizi, bu telsize ait batarya ve şarj cihazları ele geçirildiği bildirildi. 

Örgüt elemanlarından olduğu tespit edilen ve daha önce örgüt adına suç işleyen 5 ayrı şüphelinin halen cezaevinde tutuklu bulunduğu kaydedilirken, gözaltına alınan 16 kişinin ise bugün adliyeye çıkartılacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2006 Cumartesi 13:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?