5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

En çok okuyanlara yarım altın

Trabzon Valisi Nuri Okutan, ilde valilikçe yürütülen ''okuma saati'' uygulaması kapsamında en çok kitap okuyan kamu personeline, yarım altın ve kitap armağan etti.

Trabzon Valiliği tarafından 20 Kasım 2007'de, kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan ''okuma saati'' uygulamasıyla en çok kitap okuyan kamu personelinin ödüllendirilmesi için Valilik Toplantı Salonu'nda tören düzenlendi.

Vali Nuri Okutan, törendeki konuşmasında, Ulu Önder Atatürk'ün savaş meydanlarında kitap okuduğunun belirterek, ''O'nun yalnız okumakla kalmadığını, okuduğunu uygulayan kişiliğe sahip bir lider olduğunu biliyoruz. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra kitaplar Çankaya Köşkü'ne zırhlı araçlarla taşınıyordu'' dedi.

Ulu Önder'in bu hareketle ''Biz savaşı bu araçlarla kazandık ama şimdi bunlarla kitap taşıyoruz'' mesajını verdiğini vurgulayan Vali Okutan, şunları kaydetti:

''Bizim bundan sonraki mücadelemiz kitapla eğitimle olacaktır. Toplumun bütün katmanlarının, özellikle de vatandaşa hizmet veren kamu görevlilerinin daha çok okuması gerekiyor.''

Okullarda başlatılan uygulamanın daha sonra kamu kurumları ve camilerde yürütüldüğünü aktaran Vali Okutan, ''Uygulamanın başlarında biraz sıkıntı çektik ama şimdi herkes okumaktan memnun'' diye konuştu.

Vali Okutan, Trabzon'da eğitim ve okuma alt yapısının güçlü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Kitap okuma faaliyetinin zorunluluk değil, hizmet içi eğitim olarak algılanması gerekir. Kimse bunu zorunlu olarak yapmamalı. Bilgiye ulaşmak için kitap okumaya mecburuz. Trabzon, kültür ve sanat şehri. Biz kentin bu özelliğini biraz daha ortaya çıkartmak ve toplumun bütün katmanlarını bu işin içine çekmek istiyoruz.''

Vali Okutan, konuşmasının ardından geçen yılın ekim ayı ile bu yılın ocak ayı arasında en çok kitap okuyan 123 kamu personeli arasından kurayla belirlenen Handan Şişman ve Metin Öztürk'e yarım altın, diğer personele ise kitap armağan etti.

 

aa
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 14:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?