5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

En fazla katılım AK Parti'ye oldu

Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde en fazla katılım AK Parti’ye olurken, bu katılımların bazıları seçimden kısa bir süre önce gerçekleşti.

Bunun yanında partileri tarafından aday gösterilmeyen bazı isimler ise seçime bağımsız olarak girmeye karar verdi.


29 Mart’ta yapılacak seçimde en çok tartışılan konulardan birisi de partiler arasında yaşanan transferler oldu. Trabzon’da biri ilçe, 5’i de belde olmak üzere 6 belediye başkanı, 2004’te seçildikleri partilerden ayrılarak AK Parti’nin adayı olarak 29 Mart’ta seçmenin karşısına çıkacaklar. 29 Mart öncesinde ANAP’tan 2, DYP’den 2, CHP’den ve bağımsız olmak üzere birer belediye başkanı AK Parti’ye katıldı.


AK Parti’nin adayı olarak 2004’teki seçimi kazanan hiçbir isim başka bir partiye katılmazken, 29 Mart’ta AK Parti’den aday gösterilmeyen 2 belediye başkanı seçime bağımsız aday olarak girme kararı aldı.


Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde Trabzon’da yaşanan parti değiştirmeler ve transferler şu şekilde oluştu:
28 Mart 2004’te ANAP’ın adayı olarak girdiği seçimi kazanan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, seçimden kısa bir süre önce AK Parti’ye katıldı.
Akçaabat ilçesi Doğanköy Belde Belediye Başkanı Kazım Atmaca, DYP’den AK Parti’ye katıldı.
Akçaabat ilçesi Şinik Belde Belediye Başkanı Ahmet Marufoğlu, ANAP’tan AK Parti’ye katıldı.
Of ilçesi Cumapazarı Belde Belediye Başkanı Ahmet Saral, CHP’den AK Parti’ye katıldı.
Of ilçesi Kıyıcık Belde Belediye Başkanı Hasan Çakır, Bağımsız olarak seçildi, daha sonra AK Parti’ye katıldı.
Şalpazarı ilçesi Geyikli Belde Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, DYP’den AK Parti’ye katıldı.
Öte yandan Sürmene ilçesinde ise farklı bir transfer olayı yaşandı. 28 Mart 2004’te AK Parti’nin adayı olarak girdiği seçimi kazanan Cemalettin Aksoy, 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde milletvekili aday adaylığı için istifa ederek görevinden ayrıldı. Kesin aday gösterilmeyen Aksoy, daha sonra partisinden istifa ederek SP’ye katıldı. Aksoy, 29 Mart’ta SP’nin adayı olarak Sürmene Belediye Başkanlığı için seçmenden destek isteyecek.
 

ADAY GÖSTERİLMEYEN BAZI İSİMLER, BAĞIMSIZ OLARAK ŞANSINI DENEYECEK
29 Mart öncesinde bazı belediye başkan adayları kendi isteğiyle, bazıları da partileri tarafından aday gösterilmedi. AK Parti ikisi ölüm nedeniyle zorunlu olmak üzere, 7 belediye için farklı isimlerle seçime giriyor.


AK Parti merkez Gürbulak Beldesinde Bülent Topçu’nun yerine Kemal Çoban’la seçime girecek. Bülent Topçu ise bağımsız aday olarak şansını deneyecek. Merkez Akyazı Beldesinde ise Yahya Emiroğlu’nun yerine Zeki Ergün, Akçaabat Akçaköy’de görevi başındayken vefat Ferit Öztürk’ün yerine Sultan Memiş, Çaykara merkezde Abdürrahim Özkan’ın yerine Hanefi Tok, Düzköy merkezde görev başında iken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Mehmet Akkaya’nın yerine Salih Bakal, Maçka Atasu Beldesinde Mustafa Köse’nin yerine Osman Kültür, Sürmene merkezde ise Cemalettin Aksoy’un yerine Fikri Usta ile seçime girecek.


CHP’de ise Akçaabat’ın Darıca beldesinde Mehmet Kocabaş’ın yerine Ali Ekici, Çaykara Karaçam’da Dursun Ali Sevinç’in yerine İsmail Kuvvetli, Tonya İskenderli’de Faruk Aydın’ın yerine Ahmet Aktaş ile seçime girecek.
MHP Beşikdüzü Türkelli Beldesinde Hasan Hüseyin Algan’ın yerine Ali Kalaycı, SP ise Of’un Ballıca beldesinde Hasan Çakır’ın yerine Murat Yaşar ile seçime girecek.
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 10:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?