30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Engel tanımayanlar...

Trabzon İMKB Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde görme engelliler için dikiş, nakış ve resim kursu veriliyor. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Okul Müdüresi Saniye Genç, Altı Nokta Körler Derneği ile İş-Kur arasında yapılan bir protokol çercevesinde düzenledikleri kursa 15 görme engelli gencin katıldığını söyledi. Görme engelli gençlerin azminin kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Genç, "Görme engelli gençlerimizin bir meslek bir beceri edinmek için gösterdikleri azim gerçekten örnek gösterilecek cinsten. Görme engelli gençlerimiz bir meslek edinmenin sevincini yaşıyor. Hedefleri, buradan aldıkları eğitim sonrasında el becerileriyle ekonomik bir gelir elde etmek ve hayatlarını idame ettirmek. Bunda da bizim bir katkımız olacaksa ne mutlu bize" dedi. 

Görme engelli gençlerin eğitmenlerinden Naciye Gören ise "Görme engelli insanların yaşamlarına dair bir takım tecrübeler edinmiş olduk. Hayatlarının zor olduğunu gördük ama zorluklarla nasıl mücadele ettiklerini müşahade ettik. İlk geldiklerinde iğne tutmasını bilmiyorlardı ama şimdi kendi kendilerine örgü örüyorlar, dikiş yapıyorlar, örgü makinasını kullanıyorlar" diye konuştu. 

Görme engelli gençlerden Gencebay Alpaslan ise bir meslek sahibi olmak için çaba sarfettiklerini kaydederek, "Önemli olan aldığımız eğitimden sonra ne yapacağımız. Eğitim boyunca hocalarımız bize çok şeyler öğrettiler, çok büyük katkılarda bulundular. Türkiye de görme engelliler adında ilk defa yapılan bir kurs. Bize kimsenin acımasını istemiyoruz, bize fırsat versinler biz de kendimezi ifade edelim" şeklinde konuştu. 

Her biri koyu bir Trabzonspor taraftarı olan görme engelli gençler izleyemedikleri takımlarına söyledikleri marşlarla tezahüratta bulunmayı da ihmal etmedi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 12:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?