5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Erdoğan açılışlar yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin çetelerden ve mafyalardan kurtulmaya çalıştığını belirterek "Arı kovanına çomağı soktukça birileri ciddi manada rahatsız oluyor" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da 17'si proje olmak üzere toplam 44 yatırımın hizmete açılması için düzenlenen törene katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya ve Abdülkadir Aksu, AK Parti Trabzon milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.


Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Trabzon'un yıllar boyunca ihmal edilen sorunlarını çözdüklerini ve çözmeye devam ettiklerini ifade ederek "Trabzon'u kendi kaderine bırakmadık. Onun için çağdaş bir Trabzon'u yeniden inşa etmek üzere değişik projelerle farklı bir yapılanmaya gittik. Trabzon'a çok önemli hizmetler kazandırdık" dedi.


Trabzon'un tarihiyle imkanlarıyla tarihin parlayan yıldızı olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Ama Trabzon'da yıllarca taş üstüne taş koyulmamış yeterli hizmet eser üretilmemiş. Trabzon'da biz yılların ihmalini gideriyoruz, yaşam standardını yükseltecek hizmetler yapıyoruz. Sadece Trabzon'u değil tüm şehirlerimizi geliştirmek için mücadele ediyoruz."


Bugün herkesin gurur duyduğu bir Türkiye olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "10 yıllar boyunca karanlık ilişkilerle ülkeye pranga haline gelen çetelerden ve mafyalardan kurtuluyoruz. Türkiye ilerlemesinin, kalkınmasının büyümesinin önündeki engellerden arındıkça birileri ciddi şekilde rahatsız oluyor. Arı kovanına çomağı soktukça birileri rahatsız oluyor. Bu psikolojiyi lütfen iyi takip edin. Buna farklı yorumlar getirenler var. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti.
Birileri rahatsız oluyor. O kadar pervasız bir eleştiri içindeler ki devletin kurumlarını TBMM'yi, Cumhurbaşkanlığı'nı, yargıyı, hükümetimi, sürekli dillerine doluyor, yıpratmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar. Defalarca söyledim aksi ispat edilene kadar herkes masum, herkesin artık bu ilkeyi kabullenmesi ve anlaması gerekiyor."


AK İLE KARA ORTAYA ÇIKACAK
Başbakan Erdoğan konuşurken "Vur vur inlesin, Baykal dinlesin", "Hamsici Baykal" sloganları atıldı. Erdoğan, "Çete başı Baykal" tezahüratlarına ise "Öyle demeyelim, demeyelim. Onlar desin bırakalım ama biz demeyelim" diyerek partilileri susturdu.
"Bu işin güzel ahlak örneklerini inşallah bizler veriyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Onlar hakaret edecek biz etmeyeceğiz. Tatlı dille konuşacağız. Bu yolu tercih edeceğiz. Biz AK Parti iktidarıyız. Bağımsız mahkemeler ve savcılar inceler araştırır, ak ile karayı ortaya çıkarır. Hukukun çalışmasından rahatsızlık duymak ancak gocunacak işleri olanlar için geçerlidir."
Polis, jandarma, anayasa ve yasalar çerçevesinde arama inceleme yapıldığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Bazı partilerin milletvekilleri tam kadro oraya doluşuyor, geçiyor. Kameraların önüne iki cümle sonra sözü hükümete getirip nezaket kurumlarını hiçe sayarak verip veriştiriyorlar. Bunların hukuk anlayışı işte bu kadar. Aslında yargıdaki bir olayla konuşmaları söz konusu olamaz. Anayasa buna müsaade edemez. Bunların demokrasi anlayışı bu kadar."
Kim hangi engeli çıkarırsa çıkarsın Türkiye'nin hukuk yolunda kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye Cumhuriyeti küresel bir güç olma yolunda istikrar ve güven içinde ilerliyor, büyüyor ve devam edecek. Bu istikrar ve güveni korudukça Türkiye'nin yolu açıktır hiç endişeniz olmasın. 81 vilayetin önü açıktır, Türk milletinin önü açıktır, hiç endişeniz olmasın."
Trabzon'a hiçbir zaman eli boş gelmediğini belirten Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Trabzon'da 17'si proje olmak üzere toplam 44 yatırımı hizmete açtı.


Başbakan Erdoğan, Zağanos Parkı Peyzaj Düzenlemesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Akçaabat'ta yapılan 399 konut, Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahi Hastanesi, iki adet sağlık ocağı, dört adet gençlik merkezi, beş adet futbol sahası, yedi okul, Çamburnu Katı Atık Bertaraf Tesisi, Deliklitaş Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi, Kalekapı-Atapark Alt Geçit Köprülü Kavşağı, Vakfıkebir Derin Deniz Deşarjı İnşaatı, Vakfıkebir Kanalizasyon İnşaatı ve Of Sahil Düzenleme Projesi'ni toplu olarak hizmete açtı.


Başbakan Erdoğan, bu yatırımların yanı sıra İl Özel İdaresi'nin gerçekleştirdiği 17 projenin de açılışını yaptıktan sonra partisinin çevre il ve ilçelerdeki belediye başkan adaylarını açıklamak üzere 19 Mayıs Spor Salonu'na geçti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 17:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?