5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Ersen Martin davasında belirsizlik

Trabzonspor Kulübü'nden iki sezon önce İspanya'nın Recreativo De Huelva Kulübü'ne transfer olan Ersen Martin, Bordo-mavili kulüp tarafından kendisine sezon başında verilen garanti para karşılığı çeki transfer sonrası geri iade etmeyince Bordo-mavili kulüple mahkemelik olmuştu. Trabzon Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada görevsizlik kararı çıktı.


Trabzonspor Kulübü'nden iki sezon önce İspanya'nın Recreativo De Huelva Kulübü'ne problemli şekilde transfer olan Ersen Martin'in, Trabzonspor'dan sözleşmesi gereği transfer bedeli olarak aldığı garanti para karşılığı kendisine verilen 438 bin 165 YTL değerindeki çeki İspanyol kulübüne transfer sonrası geri iade etmemesi üzerine Bordo-mavili, kulüp bu futbolcuyu mahkemeye vermişti. Trabzon Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada, tarafların avukatları duruşmada hazır bulundu.


Mahkeme dosyayı son kez inceleyerek, duruşmayı sonlandırdı. Mahkeme, dava dilekçesini görev yönünden ret ederek görevsizlik kararı verirken, 15 gün içinde temyiz yasa yolunun açık olması yönünde görüş bildirdi. Uyuşmazlığın Futbol Federasyonu'na gönderileceği ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nca alınan kararın geçerliği olacağı öğrenildi.


Öte yandan Trabzonspor, Ersen Martin'e sözleşmesi gereğince 2007-08 sezonu için garanti para karşılığı 438 bin 165 YTL'lik çek vermişti. Bu futbolcu, sezon başında aldığı çeke rağmen İspanya'nın Recreativo De Huelva Kulübü'ne transfer olmuştu. Bordo-mavili kulüp, transferin ardından verdiği 438 bin 165 YTL'lik çeki bu futbolcudan geri iade etmesini istedi. Ancak Ersen Martin, "Çekler benim hak edişimdir" diyerek çekleri geri iade etmemişti.
Ersen Martin'in tahsil edemediği çekler için icra takibi başlattığı öğrenilirken, Trabzonspor Kulübü de Futbol Federasyonu'na başvurarak çeklerin iptalini istemişti.

İha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 14:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?