5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Ersun Yanal korkutuyor

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal'ın daha önce çalıştırdığı takımların lige iyi başladıktan sonra düşüşe geçmesi ve kötü grafiği Bordo-mavili camiayı tedirgin ediyor.
Teknik direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında daha önce çalıştırdığı takımlardan daha uzun soluklu zirve mücadelesi vermesiyle farklı bir grafik ortaya koysa da son haftalarda sergilenen futbol ve üst üste kendi sahasında 6 puan kaybetmesi, Ersun Yanal'ın daha önce çalıştırdığı takımlardaki performansını hatırlattı.

Daha önce çalıştırdığı Denizlispor, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Vestel Manisaspor'da zaman zaman başarılı dönemler de geçiren Ersun Yanal, söz konusu takımlarla ilk haftalarda zirve mücadelesi verse de ilerleyen haftalarda alt sıralara doğru düşüşe geçmişti. Bordo-mavili takımda göreve başlamadan önce Vestel Manisaspor'u çalıştıran Ersun Yanal, ilk 9 haftada elde ettiği 7 galibiyetle dikkatleri üzerine çekmiş ve Ege ekibinin şampiyon olup olmayacağı tartışılmaya başlamıştı. Ancak Vestel Manisaspor, daha sonra üst üste aldığı mağlubiyetler sonrası düşüşe geçmişti. Ersun Yanal, ilk görev yaptığı ve kariyerinde önemli bir mesafe aldığı Denizlispor'da ise 9. hafta sonunda 20 puan ile
ilk sırada yer alırken, daha sonra düşüşe geçen Yeşil-siyahlı ekip sezonu 8. sırada tamamladı.


Ankaragücü'nde başarılı bir dönem geçiren Yanal, Gençlerbirliği ile ligi 3. sırada bitirmiş, UEFA Kupası'nda Blackburn Novers, Sporting Lizbon, Parma gibi takımları eleyerek çeyrek final oynamayı başarmıştı. Gençlerbirliği, söz konusu dönemde UEFA Kupası'nı kaldıran İspanyol ekip Valencia'ya elendi. İspanya ekibini turnuva boyunca yenmesini başarabilen tek takım Ankara'da 1-0'lık sonuç ile Gençlerbirliği olmuştu.


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında uzun soluklu zirve mücadelesi veriyor. Yanal, çalıştırdığı diğer takımlarda ilk yarılar sona ermeden alt sıralara doğru inişe geçerken, bordo-mavili takımda ise zirveden hiç kopmadı. Trabzonspor ikinci yarıda 0-0 beraberlikle sonuçlanan Fenerbahçe maçıyla başlayan yarışta, Ankaraspor'u 2-0, Ankaragücü'nü 2-1 ve Antalyaspor'u 1-0 yenerken, Beşiktaş ile 1-1 berabere kalmış, sahasında Denizlispor'a 2-0 ve Konyaspor'a ise 1-0 mağlup olmuştu. Bordo-mavili takım, söz konusu maçlarda 10 puan kaybederek şampiyonluk yarışında büyük bir yara aldı.


Trabzonspor'un üst üste kendi sahasında küme mücadelesi veren takımlara puan kaybetmesi Trabzonspor camiasını tedirgin etmeye başlarken, Yanal'ın bundan önce çalıştırdığı takımlardaki durumu akıllara gelmeye başladı. Yanal, yönetimindeki bordo-mavili takım 23 hafta sonunda 45 puan toplarken, averajla Beşiktaş'ın ardından 3. sırada yer aldı. Lider Sivasspor'un ise 46 puanı bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 10:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?