30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Ersun Yanal'ı sıkıntı bastı

Sezonun ikinci yarısına yeni transferleriyle iddialı girmek isteyen Trabzonspor, Brezilya'da yaptığı transfer görüşmelerinde olumlu bir adım atamadı.

Transferde rotayı Brezilya'ya çeviren bordo-mavili kulüp, İnternacional takımında forma giyen Fernando ve Alex Raphael Mescinhi'nin transferlerinde somut adım atamadı. İnternacianol Kulübü'nün oyuncuları bonservis bedellerinde zorluk çıkarması nedeniyle sıkıntı yaşayan Trabzonspor, bu iki oyuncunun transferinde net adımlar atamadı. Brezilya'da Fernando ve Alex ile transfer görüşmelerini sürdüren başkan yardımcısı İbrahim Baturoğlu, İnternacional Kulübü yetkilileri ile yaptığı son pazarlıklarda kulübün sürekli fiyat artırımına gitmesi nedeniyle görüşmeleri yarıda bıraktı.

Araya Noel tatilinin de girmesi nedeniyle bordo-mavili kulüp bu iki oyuncunun transferinde olumlu adım atamazken, Brezilya defteri iyi olmayan Trabzonspor hakkında bilgi toplayan Fernando ve Alex'in olumsuz bir takım bilgiler almasından dolayı bu transfere sıcak bakmadıkları da belirtiliyor. Brezilyalı kulübün de bu nedenle bordo-mavili kulübü oyaladığı ve 'Dubai Cup' turnuvasından sonra görüşelim dediği öğrenildi. Brezilya kulübü düzenlenecek turnuvadan sonra oyuncuların performanslarına göre fiyatlarının artacağını göz önünde bulundurarak Fernando ve Alex'den daha çok para kazanma yoluna gittiği ifade edildi.

Öte yandan Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal'ı sıkıntı bastı. Brezilya'dan bütün uğraşlarına rağmen şu ana kadar olumlu cevap alamayan Trabzonspor'da, Yanal'ın planları da suya düştü. Trabzonspor'da bir değişim yapmak isteyen Yanal'ın bu konuda şimdiye kadar bir adım atamadığı gözlendi. Beklediği transferlerin yüksek maliyet nedeniyle şimdiye kadar gerçekleşmemesi genç teknik adamı sıkıntıya soktu. Kafasında yapmak istediği değişimi gerçekleştirmek için yeni bir yönetimin gelmesini bekleyen ancak kongrenin ertelenmesiyle birlikte Nuri Albayrak ve yönetimiyle devam etmek durumunda olan Yanal, isteklerini mevcut yönetime iletti. Transfer konusunda yapılan çalışmaları ve hareketliliği izlemeye başlayan Ersun Yanal'ın şimdiye kadar transferde somut adımların atılamamış olması nedeniyle tedirgin olduğu belirtiliyor.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın bir başka sıkıntısı ise mevcut kadroda bulunan yıldız oyuncuların durumları. İbrahim Yattara'nın ligin ilk yarısının bitmesiyle birlikte sıkıntıya yol açan hareketlerde bulunması ve milli oyuncu Gökdeniz Karadeniz'e yurt dışından gelen teklifler can sıkıyor. Milli futbolcu Tuncay'ın forma giydiği İngiltere Premier Lig takımlarından Middlesbrough'un Gökdeniz'i sezon başından bu yana istediği bilinirken, son olarak Rusya'nın Rubin Kazan takımının yapmış olduğu transfer teklifi ile oyuncuların kafalarının karışmasından endişe eden Yanal'ın mevcut oyunculara gelen transfer teklifleri ile bu sıkıntısının arttığı belirtiliyor.

Öte yandan, bordo-mavili kulübün Karşıyaka'nın kalecisi Onur Recep Kıvrak ile her konuda anlaştığı, takımda forma şansı bulamayan Yusuf Kurtuluş'un da bu transfere karşılık kiralık olarak Ege temsilcisine verildiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 11:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?