30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Ersun Yanal'ın hedefi 'gelecek'

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor'da başarının yakalanması için kulübün mevcut yapısı ve hedefleriyle örtüşen uzun vadeli planlamalar yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Trabzonspor'un mevcut kadro yapısıyla geldiği noktanın ortada olduğunu belirten Yanal, önümüzdeki süreçte kulübün istenilen seviyeye getirilmesinin Trabzon'un gerçeklerini de dikkate alarak yapılacak bir planlamaya bağlı olduğunu kaydetti.

Bu anlamda zamanı iyi kullanmak zorunda olduklarını belirten Yanal, "Trabzonspor'un mevcut kadro yapısıyla son 2 yılda geldiği nokta ortada. Bunu iyi düşünmek gerekiyor. Bu işin bir çok boyutu var ama en önemli boyutu bu kadro yapısındaki oyuncuların şu andaki performanslarıyla ya da şu andaki kadromuzda bulunan oyuncularımızın dağılımı ve hedefleriyle, Trabzonspor'un hedeflerinin örtüşmesi. Bu düşüncenin içersinde oturup bunu bir kaç aşamada gerçekleştirmek gerekiyor. Bu tek aşamada yapılacak bir iş değil. Bunun için de ciddi bir şekilde planlama yapmak zorundayız" dedi.

Trabzonspor'un şu andaki mevcut imkanlarını sonuna kadar kullanarak kadro oluşturmaya çalıştığını dile getiren Yanal, "Hücum bölgesine katılabilecek oyunculardan Ergin Keleş dışında fazla alternatifimiz yok. Ofansif yönde biraz tek kanatlıyız. Dağılım açısından da bir takım problemler yaşıyoruz. Bu problemleri aşabilmemiz için Trabzonspor hedefleriyle oyuncu hedeflerini bütünleşebileceği bir kadroyu oluşturmak gerekiyor. Trabzonspor gerçeklerini bilerek bir takım oluşturmak gerekli. Bunun için de uzun vadeli hareket edilmeli. Günlük olarak başarılı-başarısız olundu, olunmadı gibi bir yöntem doğru değil" diye konuştu.

Trabzonspor için arzu ettiklerinin sadece kendi beklentisi olmadığını vurgulayan Ersun Yanal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu bir gerçek. Trabzon'da kiminle konuşursak konuşalım bu yapıyı düşünmek zorunda. Çünkü Trabzonspor gerçekleri içinde başka bir yöntem bulunamaz. Aklın yolu bir. Şu andaki kadro yapısıyla bu işi götürmek zor olur. Bu demek değildir ki devre arasında neşteri vuracağız. Bunu aşama aşama gerçekleştireceğiz."
Trabzon'un bir futbol kenti olduğunu ve taraftarın da yapılacakların arkasında duracağına inandığının altını çizen Yanal, "Galatasaray maçında tribündeki tabloyu hiçbir yerde bulamazsınız. Futbolu burudan ayıramazsınız. Futbol bu insanların dünyası. Ülkemizde burası tek örnek. İnsanlar doğru yapılanları ve doğru planlamayı gördüğünde de sonuçlardan çok o yapılanmanın arkasında duracaktır. Çünkü herkes artık futbolun içinde ve çok rahatlıkla futbolu anlayabiliyor" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 15:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?